Vraagprijs Ajax lekt uit: Topclubs staan in de rij voor opvallend goedkope Mohammed Kudus

Sportnieuws
woensdag, 22 maart 2023 om 20:12
kudus
Ondanks dat de topclubs in de rij staan, gaat Ajax niet het onderste uit de kan halen bij een eventuele transfer van Mohammed Kudus. Volgens The Athletic mogen gegadigden de Ghanees voor zo'n 45 miljoen euro overnemen van de Amsterdammers. Het Engelse medium stelt dat Ajax alleen aankomende zomer nog kan cashen, waardoor de club niet te hoog in de boom kan gaan zitten.
Kudus was afgelopen zomer dichtbij een transfer naar Everton. Hij was al persoonlijk rond met de Engelse club en weigerde zelfs te trainen, maar Ajax liet hun ruwe diamant niet gaan. Dat lijkt een uitstekende zet geweest te zijn. Kudus schitterde op het WK in Qatar en speelt bij Ajax de pannen van het dak. Zijn marktwaarde is sinds november verdubbeld, waardoor hij een megabedrag op kan leveren. Marco van Basten noemde Kudus zelfs 'beter dan Antony', die voor 100 miljoen naar Manchester United ging. Zoveel geld zal de rechtsbuiten annex middenvelder niet opleveren.
De prijs voor Kudus is zelfs bijzonder laag te noemen. The Athletic verwacht dat Ajax zo'n 40 miljoen pond, omgerekend ruim 45 miljoen euro voor hem wil zien. Kudus heeft nog een contract tot 2025, waardoor aankomende zomer het ultieme moment is om hem te verkopen. Meerdere clubs zouden hem op de radar hebben, voornamelijk uit de Premier League; Liverpool, Arsenal en Manchester United worden genoemd.
Kudus werd door Ajax voor 9 miljoen euro overgenomen van Nordsjaelland. Dit seizoen scoorde hij al vier keer in de Champions League en tweemaal op het WK, waardoor de genoemde vraagprijs vrij bijzonder te noemen is. Ajax ontving de afgelopen seizoenen namelijk een stuk meer geld voor spelers die minder hadden laten zien. In totaal staat Kudus op 23 doelpunten en negen assists in 78 wedstrijden voor de regerend landskampioen.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties