Voormalig wielrenner Dennis voor de rechter; Australiër blijft zwijgen na dood van zijn vrouw

Sportnieuws
woensdag, 13 maart 2024 om 10:15
copyright proshots 21118253
Rohan Dennis is dinsdag voor het eerst voor de rechter verschenen, zo meldt de Nederlandse krant AD. De voormalig wereldkampioen tijdrijden werd op oudejaarsdag in Australië opgepakt voor het doodrijden van zijn eigen vrouw Melissa Hoskins.
De Australische politie had toen in een statement bevestigd dat er een vrouw was overleden. 'Na een crash in Medindie hebben we een man gearresteerd. Iets na acht uur werden de hulpdiensten opgeroepen nadat er een melding binnenkwam van een vrouw die was aangereden door een auto.' Dennis zou in zijn pick-up met hoge snelheid zijn vrouw geraakt hebben, voor hun eigen huis.
'De 32-jarige vrouw had serieuze verwondingen en werd overgebracht naar het ziekenhuis van Adelaide, waar ze 's nachts is overleden. Na onderzoek is een 33-jarige man aangehouden voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk.' Volgens Australische media hadden de twee ruzie en zou Hoskins in een wanhopige poging om de auto van haar man te stoppen op de motorkap geklommen zijn, waarna ze de deurklink gepakt zou hebben en een tijdlang meegesleurd werd.

Rechter verlengt borgtocht van Dennis, die beroep doet op zwijgrecht

Woensdag 13 maart moest Dennis voor de rechter moest verschijnen. De Australiër deed daar een beroep op zijn zwijgrecht. De borgtocht van Dennis is met vijf maanden verlengd. Op die manier koopt de politie tijd om de zaak grondig te reconstrueren.
Specifiek zal Dennis daardoor pas op 6 augustus opnieuw voor de rechter moeten verschijnen. De afgelopen maanden kon Dennis door zijn borgtocht voor zijn kinderen zorgen, aangezien de politie van mening was dat de intussen gestopte wielrenner van Jumbo-Visma, geen strafbare feiten meer zou plegen. Als Dennis schuldig wordt bevonden aan het veroorzaken van de dood door gevaarlijk rijgedrag, kan hij maximaal vijftien jaar achter de tralies belanden.
Hoskins, moeder van twee kinderen, was zelf ook een alleraardigst profwielrenster. Ze reed tussen 2012 en 2015 voor Orica en was ook actief op de Olympische Spelen op de baan. Medio januari werd ze in het bijzijn van Dennis en hun kinderen begraven. De twee trouwden in 2018.
Dennis beëindigde afgelopen zomer zijn wielerloopbaan in het shirt van Jumbo-Visma en reed in het verleden ook voor BMC, INEOS Grenadiers en Bahrain Victorious. Hij werd wereldkampioen tijdrijden in 2018 en 2019 en won in 2015 de openingstijdrit van de Tour de France in Utrecht, waar hij dus ook de gele trui bemachtigde. Verder won hij twee ritten in de Vuelta, een etappe in de Giro d'Italia, het eindklassement van de Tour Down Under in 2015 en meerdere wedstrijden op WorldTour-niveau. Op het WK tijdrijden van dit jaar in Schotland werd hij zevende.
In de Leiderstrui ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties