Voormalig F1-coureur ziet 'beangstigende' situatie bij Red Bull: 'Gaat nog veel meer naar boven komen'

Sportnieuws
vrijdag, 15 maart 2024 om 12:02
copyright proshots 24478862
Christijan Albers heeft zich in de Formule 1 Podcast van De Telegraaf uitgesproken over de situatie omtrent het aanblijven van Christian Horner. Uit het interne onderzoek naar het grensoverschrijdende gedrag van de 50-jarige teambaas van Red Bull kwam niets naar voren, maar de voormalig Formule 1-coureur denkt dat de onderste steen in die kwestie nog lang niet boven is.
Een vrouwelijke medewerker die werkzaam is voor Red Bull Racing diende in december een klacht op het hoofdkantoor in waarmee ze Horner van seksueel grensoverschrijdend gedrag beschuldigde. Red Bull stelde naar aanleiding van de klacht een onderzoek in, uitgevoerd door een onafhankelijke advocaat. De uitslag van dat onderzoek stelde dat de 50-jarige teambaas onschuldig was. 
Albers denkt echter dat de kous daarmee nog niet af is en vreest voor de toekomst van Red Bull Racing. 'Het is beangstigend dat Horner nog steeds zoveel macht heeft binnen Red Bull, want door de manier waarop het allemaal wordt weggewuifd maak je iemand aan de andere kant extra link en boos. Ik denk dat er nog veel meer naar boven gaat komen.'

Horner versus Marko

Het rommelt binnen Red Bull ook op andere fronten. Topadviseur Helmut Marko dreigt het team te verlaten en zou in zijn kielzog weleens Max Verstappen mee kunnen nemen. Mercedes aast op de drievoudig wereldkampioen, nu Lewis Hamilton in 2025 naar Ferrari gaat. Horner zou volgens enkele bronnen ook binnenkort ontslagen kunnen worden en zou naar verluidt een soort machtsstrijd met Marko aan het voeren zijn.
Albers kiest daarin duidelijk partij voor de 80-jarige Marko, die volgens hem veel belangrijker is voor Red Bull Racing dan Horner. 'Als je heel realistisch gaat kijken, welke coureurs heeft Horner dan in de auto gezet en welke coureurs heeft Marko in de auto gezet? Als je kijkt naar succes, met alle respect, dan komt al het succes van Marko. Dus als je echt gaat kijken naar wie er zicht heeft op talent, dan is daar absoluut geen discussie over mogelijk. Dat is gewoon Marko, die altijd de juiste keuzes heeft gemaakt.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties