Voormalig F1-coureur gelooft transfergeruchten rond Verstappen: 'De kans is groot'

Sportnieuws
dinsdag, 19 maart 2024 om 16:06
copyright proshots 18100686
De naam van Max Verstappen wordt al enige tijd gelinkt aan een overstap naar grote rivaal Mercedes en volgens voormalig Formule 1-coureur Ralf Schumacher is de kans dat de Nederlander naar het Duitse team vertrekt best reëel. Dat zou slecht nieuws zijn voor zijn neefje Mick Schumacher en daar is de oud-coureur van onder meer Williams zich ook van bewust.
In 2014 moesten Toto Wolff en Mercedes met lede ogen toekijken hoe Red Bull Racing de slag om Verstappen won. Sindsdien is de drievoudig wereldkampioen de Red Bull-familie trouw gebleven, maar door de soap rondom Christian Horner en de vermeende machtsstrijd binnen het Oostenrijkse team, lijkt er voor Mercedes een uitgelezen kans te zijn ontstaan om de Nederlander alsnog naar Brackley te halen. Maar hoe groot is de kans dat Verstappen daadwerkelijk de Red Bull-deur achter zich dichttrekt?

Opties wegstrepen

'De kans is groot', zegt Schumacher in een exclusief interview met Sport1. 'Want waar moet Verstappen anders heen als hij niet langer bij Red Bull wil blijven? Een overstap naar Ferrari is uitgesloten, Audi is voorlopig nog lang niet competitief, dus blijft Mercedes over', beredeneert de Duitser. 'Ik geloof ook dat Max (Verstappen, red.), met zijn natuurlijke, eerlijke karakter, heel goed bij Mercedes zou passen. Het zou perfect zijn voor Toto (Wolff, red.).'

De achterstand van Mercedes

Mocht Verstappen definitief overstappen naar Mercedes, hoe groot is dan de kans dat hij meteen kan winnen? Die kans is volgens Schumacher wel behoorlijk klein. 'Daarvoor is Mercedes momenteel te ver weg', denkt de voormalig Formule 1-coureur. 'Wolff lijkt tegenwoordig vaak gelaten tijdens interviews. Op de een of andere manier hebben de Mercedes-technici het nieuwe concept nog steeds niet begrepen. Zelfs als Max echt, zoals men vermoedt, drie tienden sneller is dan de rest, dan zou dat op dit moment niet genoeg zijn om te winnen. Maar het zou alles zonder enige twijfel spannender maken', zegt Schumacher, die zich ook realiseert dat de komst van Verstappen zou betekenen dat er bij Mercedes geen plaats is voor zijn neefje Mick.

Aanstormend talent

'Ik kan alleen maar hopen dat hij op zijn minst een rol speelt in de overwegingen van Mercedes als vervanger van Hamilton', zegt de Duitser. 'Als Verstappen bij Red Bull blijft, dan zullen de prestaties van George Russell cruciaal zijn. Mocht het zo zijn dat hij sterker is dan Hamilton, dan wordt van hem verwacht dat hij in de toekomst een leidende rol in het team krijgt en dan kan het tweede stoeltje opgevuld worden door een aanstormend talent. Met Mercedes-junior Andrea Kimi Antonelli bijvoorbeeld, of met Mick, die heeft bewezen dat hij het kan in de juniorklassen, maar ook in meerdere races in de Formule `1', speculeert Schumacher.
©F1Maximaal

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties