Vitesse-trainer Sturing gooit handdoek in de ring: 'We redden het niet meer'

Sportnieuws
zaterdag, 13 april 2024 om 19:57
copyright proshots 24928923
Vitesse is na de 6-0 nederlaag van zaterdag tegen PSV weer een stap dichter bij degradatie uit de Eredivisie. De Arnhemmers staan na dertig gespeelde duels stijf onderaan en de achterstand op de zestiende plaats is inmiddels opgelopen tot zeven punten. Trainer Edward Sturing heeft er ook geen geloof meer in en denkt zelfs dat zijn ploeg het seizoen niet meer uit kan gaan spelen.
Na afloop van het kansloze treffen met aanstaand landskampioen PSV laat Sturing weten dat het gat te groot is geworden om te overbruggen. 'Of het klaar is nu? Ja, het wordt nu lastig. Met nog vier wedstrijden te gaan staan we zeven punten achter. Dat gaan we niet redden. Als je kijkt naar hoe we spelen en naar de punten die we de laatste weken hebben laten liggen, dan wordt het lastig. We komen heel moeilijk tot scoren. We hebben dit seizoen pas vier wedstrijden gewonnen. Ik ben altijd heel positief, maar ook realistisch', zegt Sturing tegen ESPN.

Valt doek definitief voor Vitesse?

Niet alleen sportief, maar ook in financieel opzicht verkeren de Arnhemmers in zwaar weer. De club heeft dringend geld nodig om het hoofd boven water te houden, maar die inkomsten lijken er niet te komen. En dus is de kans zeer reëel dat Vitesse failliet gaat. 'Daar is ook een probleem, een liquiditeitsprobleem, ook voor dit seizoen. Daar zijn we nog druk mee. We hebben wel een groot probleem, dat heeft de directie ook gezegd. Wat ik begrepen heb is dat we nog geld nodig hebben om het seizoen helemaal uit te kunnen spelen', schetst de trainer de sombere situatie en is het dus nog maar de vraag of de 34 wedstrijden dit seizoen allemaal gespeeld gaan worden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties