Vinicius Junior barst in tranen uit tijdens persconferentie: 'Elke keer heb ik minder zin'

Sportnieuws
maandag, 25 maart 2024 om 20:50
copyright proshots 24806517
Brazilië speelt dinsdagavond een vriendschappelijke wedstrijd tegen Spanje. De wedstrijd vindt plaats in het Santiago Bernabeu, de thuisbasis van Real Madrid. Tijdens de persconferentie, een dag voor de wedstrijd, moest Vinicius Junior, duidelijk geëmotioneerd, iets delen met de aanwezige pers.
Sinds Vinicius bij De Koninklijke speelt, is de Braziliaanse vleugelaanvaller herhaaldelijk het slachtoffer geweest van racisme in Spanje. Nu hij opnieuw in een Spaans voetbalstadion zal spelen, en nota bene in 'zijn' Santiago Bernabeu, barstte Vinicius snel in tranen uit toen dit gevoelige onderwerp werd aangesneden.
'Het is behoorlijk triest, het gebeurt hier bij elke wedstrijd, elke dag. Elke keer dat ik dit aankaart, maakt het me erg verdrietig,' legt Vinicius uit. 'Niet alleen in Spanje gebeurt dit, maar over de hele wereld. Ik blijf me verzetten zodat er in de nabije toekomst niemand meer het slachtoffer zal worden van racisme,' aldus de Braziliaan.

Vinicius breekt in tranen uit

Toen Vinicius Junior specifiek over zijn situatie sprak, viel er een stilte van zo'n 40 seconden. Vinicius kon zijn emoties niet langer binnenhouden. 'Mijn familie, al die mensen die dag in dag uit lijden. Andere mensen hebben niet hetzelfde toekomstperspectief als ik. Ik ben erg gelukkig om alles te kunnen vertegenwoordigen wat ik vertegenwoordig: mijn familie, mijn land,... Ik weet waar ik vandaan kom, veel uitzicht op een toekomst was er niet. Ik ben al een winnaar omdat ik sta waar ik sta.'
'Elke keer voel ik me verdrietiger. Elke keer heb ik minder zin om te voetballen. Ik heb er vaak aan gedacht om Spanje te verlaten. Maar als ik hier wegga, geef ik de racisten wat ze willen. Ik wil hier blijven, bij de beste club ter wereld, zodat ze mijn gezicht blijven zien,' blijft Vinicus strijdvaardig. 'De personen in kwestie zijn al vaak te ver gegaan met mij én bij uitbreiding met mijn familie. Ik wil dat dit verandert, zodat elke keer dat ik aan een persconferentie deelneem, ze me er niet meer naar vragen.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties