'Vete' tussen Kokcü en Schmidt krijgt een nieuw hoofdstuk na uithaal op Instagram

Sportnieuws
maandag, 18 maart 2024 om 14:16
copyright proshots 21812766
De band tussen Orkun Kokcü en Roger Schmidt heeft een flinke knauw opgelopen. De middenvelder heeft zaterdag in een interview met De Telegraaf keihard uitgehaald naar zijn trainer bij SL Benfica. Zo zou hij niet genoeg spelen en als hij wel speelt op de verkeerde positie. Schmidt reageerde daar direct op door hem buiten de selectie te laten voor het duel met Casa Pia, dat met 0-1 werd gewonnen. 
Kokcü beschrijft het eerste gesprek die hij had met Schmidt. 'Een soortgelijke rol als bij Feyenoord, waar ik in het veld de lijnen uitzette en altijd naar voren wilde spelen. Al moest ik de hele verdediging van de tegenstander afjagen. Ik zou een belangrijke speler voor hem zijn, zo werd me verteld door de club ook.' Hij is allesbehalve lovend over zijn trainer. 'Ik word door Schmidt te veel gekoppeld aan allerlei taken. En dat is niet nodig als je echt mijn kwaliteiten wil benutten. Ik kom zelf wel met de oplossingen in het veld, ik denk vooruit, sta bekend om mijn ’progressieve’ passing. Zelfs dit seizoen onderstrepen al mijn statistieken dat.'

Moeilijke situatie

Zondag werd bekend dat Schmidt zijn speler buiten de selectie had gelaten. Voorafgaand aan de wedstrijd wilde de trainer er niets over kwijt. Na de wedstrijd hield hij zijn kaken niet meer op elkaar. 'Ik was enorm verrast, ik weet niet waarom hij dit interview heeft gegeven. Hij heeft zichzelf in een moeilijke situatie gebracht.' De oud-coach van PSV staat ook niet bekend om zijn goede omgang met spelers. Zo kreeg hij het in Eindhoven aan de stok met Mohamed Ihattaren.
Op Instagram reageert de Turk nu zelf op de uitlatingen van Schmidt. 'In topvoetbal doen alle details ertoe. Alleen als alles klopt kunnen we prijzen winnen', begint Kokcü. 'Dat betekent ook dat je kritisch moet zijn naar elkaar.' Verder benadrukt de Turk respect te hebben voor zijn trainer en de club. Ook belooft hij weer vol gas te gaan geven na de interlandperiode.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties