Verstappen vreest voor toekomst bij Red Bull na mogelijke schorsing Marko: 'Ben loyaal richting hem'

Sportnieuws
vrijdag, 08 maart 2024 om 21:34
copyright proshots 22937793
Max Verstappen lijdt er op het circuit nog niet onder, maar wederom ging het na afloop van de kwalificatie vooral over randzaken binnen het team, die nauwelijks nog randzaken genoemd kunnen worden. Tijdens de kwalificatie kwam naar buiten dat Helmut Marko mogelijk geschorst wordt. Dat bevestigde de Oostenrijker zelf tegenover ORF. Verstappen blijft Marko echter verdedigen.
Eerder gaf Verstappen nog aan dat hij zich op het racen wilde focussen. Dat herhaalde de Nederlander toen hem gevraagd werd of hij achter teambaas Christian Horner stond, waarbij de Limburger dus de vraag het liefste ontweek. Bij Helmut Marko ligt dat toch heel anders. De 80-jarige Oostenrijker wordt nu onderzocht vanwege het mogelijk lekken van vertrouwelijke informatie.
Verstappen gaf vorig jaar al aan dat hij Marko altijd zal blijven steunen. Dat zei de Limburger nadat Marko onder vuur kwam te liggen vanwege enkele mogelijk discriminerende uitspraken over Sergio Pérez. Verstappen gaf nu ook weer aan achter de teamadviseur te blijven staan. 'Ik heb ongelofelijk veel respect voor Helmut (Marko, red.). We hebben samen ontzettend veel bereikt in de afgelopen jaren, en ik ben heel loyaal richting hem', zo geeft Verstappen zelf aan in de persconferentie.

Verstappen linkt Marko aan eigen toekomst

Volgens Verstappen is zijn loyaliteit binnen het team ook bekend: 'Ik heb dit altijd binnen het team aangegeven. Hij vormt een belangrijk onderdeel van de beslissingen die ik neem, ook wat betreft mijn toekomst bij het team.' Daarmee lijkt Verstappen aan te geven dat een vertrek mogelijk is als Marko niet meer bij het team betrokken is. Marko gaf eerder zelf al aan dat hij mogelijk geschorst wordt, maar zelf bepaalt over zijn toekomst.
Verstappen zou volgens de berichtgeving een Marko-clausule in zijn contract hebben staan, waarbij hij voortijdig mag vertrekken als de 80-jarige adviseur van het team vertrekt. Toto Wolff heeft in reactie daarop zijn interesse in de Nederlander al uitgesproken. 'Het is cruciaal dat hij bij het team blijft', maakt Verstappen nog maar eens duidelijk. 'Dat geldt voor iedereen, want uiteindelijk is het een teamsport. Het is belangrijk dat de belangrijkste mensen samenblijven. Als zo'n belangrijke pilaar omvalt, dan is dat niet goed voor mijn situatie. Voor mij is het duidelijk dat Helmut moet blijven.'

Verstappen maakt zich sterk voor Marko

De Nederlander wees daarbij ook op de belangrijke rol van Marko in het team. 'Hij heeft dit team samen met Dietrich Mateschitz opgebouwd vanaf de eerste dag. Hij was altijd loyaal aan het team, en zorgde ervoor dat iedereen zijn baan kon behouden. Ik vind dat het heel belangrijk is om te respecteren wat deze man gedaan heeft. Daarmee kom ik ook weer terug bij het stukje loyaliteit en integriteit. Het is belangrijk dat hij deel blijft uitmaken van het team, ook voor mij', aldus de 26-jarige. Hoewel het onduidelijk is Verstappen zelf gaat doen als Marko vertrekt, is het wel duidelijk dat Verstappen serieus ervoor vreest dat Marko bij het team zal vertrekken.
F1 Maximaal ©
Krijg 50 of 100x je inzet terug als Max Verstappen de Grand Prix van Saoedi-Arabië wint, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties