Verstappen oogst ook naast de baan lof: 'Denk dat mensen verrast zullen zijn door Max'

Sportnieuws
zaterdag, 16 maart 2024 om 9:00
max verstappen
Liam Lawson geeft aan het goed te kunnen vinden met Max Verstappen ondanks dat sommigen denken dat hij niet zo'n vriendelijk persoon is. De Nieuw-Zeelander laat weten dat Verstappen buiten de auto en naast het asfalt gewoon een heel normale, aardige vent is waar je heel best een praatje mee kan maken. Hij gaf Lawson dan ook genoeg advies in Zandvoort.
De 22-jarige staat weer een jaar langs de zijlijn bij Red Bull Racing nadat er in 2023 is besloten om hem geen zitje te geven bij Visa Cash App RB. Niet iedereen snapte dat, want hij heeft vanaf Zandvoort tot en met Qatar indruk gemaakt op de paddock toen hij in mocht vallen voor Daniel Ricciardo. De Australiër brak tijdens een vrije training in de Nederlandse duinen zijn middenhandsbeentje, dus nam Lawson het stuurtje voor een aantal races over. De Nieuw-Zeelander scoorde punten in Singapore en of hij een zitje kreeg leek bijna geen vraag meer te zijn.
Toch kondigde RB aan verder te gaan met Yuki Tsunoda en Ricciardo. Er werd ondertussen ook druk gespeculeerd dat hij wel eens naast Verstappen gezet kon worden als Sergio Pérez niet voldeed aan de eisen van Red Bull. Mocht het zover komen, dan zou Lawson prima met Verstappen door een deur kunnen. 'Ik denk dat mensen verrast zullen zijn door Max', zegt Lawson tijdens het Adelaide Motorsport Festival. 'Hij is aardiger dan mensen denken dat hij is. Max is eigenlijk een heel aardige vent buiten de auto. Een heel oprecht persoon, heel competitief en toegewijd als hij rijdt, maar daar buiten is hij echt heel aardig.'

No-nonsense houding van Verstappen wordt gewaardeerd

Toen Lawson in Zandvoort in de auto moest springen zonder goede voorbereiding aarzelde Verstappen niet om zijn tips en tricks te geven. 'Toen ik voor het eerst in Zandvoort binnenstapte was hij oprecht open en aardig om mee te praten', zegt de 22-jarige. De no-nonsense houding van de Nederlander wordt vaker gewaardeerd, en dat kaartten ook Nico Hülkenberg en Pérez een tijdje geleden aan. Als je Verstappen wat vraagt, weet je één ding zeker: je krijgt te horen wat hij denkt.
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties