Verstappen grijpt opnieuw mis en wordt geklopt door Djokovic

Sportnieuws
maandag, 22 april 2024 om 21:56
copyright proshots 24935889
Max Verstappen heeft de Laureus Award voor Sportman van het Jaar moeten laten aan tennisheld Novak Djokovic. Het is voor het tweede jaar op een rij dat de 26-jarige coureur van Red Bull Racing naast de prestigieuze sportprijs grijpt. Een jaar geleden moest de drievoudig wereldkampioen die eer laten aan de Argentijnse voetballer Lionel Messi.
Verstappen, die zelf niet bij de verkiezing in Madrid was, die dankzij het behalen van zijn derde wereldtitel in de koningsklasse van de autosport op een nominatie als Sportman van het Jaar rekenen. Zijn negentien overwinningen, zijn puntenrecord in de F1 en zijn overtuigende derde wereldtitel, die hij al ruim van tevoren veilig wist te stellen, waren echter niet voldoende en de 26-jarige Nederlander moest de prestigieuze sportprijs laten aan toptennisser Djokovic, die drie van de vier Grand Slam-toernooien op zijn naam wist te schrijven.
Vorig jaar was Verstappen ook al genomineerd, maar toen moest de regerend wereldkampioen zijn meerdere erkennen in de Argentijnse topvoetballer Messi. Diezelfde Messi was ook dit jaar weer genomineerd en naast Verstappen en Djokovic maakten ook polsstokhoogspringer Mondo Duplantis, Manchester City-spits Erling Haaland en sprinter Noah Lyles kans op de prestigieuze prijs. Verstappen won de award in 2022 wel. De Limburger kreeg de prijs destijds vanwege het behalen van zijn eerste wereldtitel, die hij na een bizarre slotfase van de Grand Prix van Abu Dhabi ten koste van Mercedes-coureur en zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton naar zich toe wist te trekken.

Toch Nederlands succes

Verstappen won weliswaar niet, maar toch was er maandagavond Nederlands succes tijdens de Laureus-verkiezingen in de Spaanse hoofdstad. Rolstoeltennisster Diede de Groot werd namelijk verkozen tot de beste sporter met een beperking en mocht dus de bijbehorende Laureus Award in ontvangst nemen. De 27-jarige de Groot won in 2023, net als in de jaren daarvoor, alle Grand Slam-toernooien
F1 Maximaal ©

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties