VAR wordt na bizarre penalty van Champions League-wedstrijd afgehaald

Sportnieuws
woensdag, 29 november 2023 om 16:55
copyright proshots 23328072
Paris Saint-Germain kreeg in de thuiswedstrijd tegen Newcastle United diep in blessuretijd een penalty. De scheidsrechter gaf in eerste instantie geen penalty voor een mogelijke handsbal, maar VAR Tomasz Kwiatkowski greep in, waardoor de bal alsnog op de stip ging. De Pool zou woensdag ook videoscheidsrechter zijn bij de Champions League-wedstrijd tussen Real Sociedad en Red Bull Salzburg, maar hij is van die wedstrijd gehaald.
Onder andere The Guardian en The Telegraph melden dat de UEFA woensdag heeft ingegrepen. De Europese voetbalbond wil Kwiatkowski even in de luwte houden na zijn discutabele beslissing om landgenoot en arbiter Szymon Marciniak naar het scherm te roepen vanwege een handsbal van Newcastle-speler Tino Livramento. Na overleg tussen de Polen ging de bal op de stip, waarna Kylian Mbappé in minuut 98 voor de 1-1 eindstand tekende.

Shearer begrijpt hélemaal niks van keuze arbiter

Kwiatkowski zou naar alle waarschijnlijkheid hebben aangedrongen op een strafschop. Het leidde tot veel woede in Engeland. Ook Newcastle-legende Alan Shearer uitte zijn kritiek op Twitter. 'Do me a fucking favour man. What a load of shit', schreef de voormalig topspits. Door de late gelijkmaker van Mbappé staat PSG tweede in de poule, terwijl uitschakeling dreigt voor Newcastle. Indien die Engelse ploeg wel van PSG had gewonnen, zouden ze momenteel tweede staan in de poule en kwalificatie voor de volgende ronde in eigen handen houden. Newcastle moet in de laatste speelronde winnen van AC Milan, en de club uit Parijs moet punten morsen tegen het als geplaatste Borussia Dortmund om overwintering in het miljardenbal veilig te stellen.