Van 't Schip verrast met eerste basisplaats voor middenvelder in 169 dagen

Sportnieuws
zondag, 03 maart 2024 om 12:25
copyright proshots 24123580
Ahmetcan Kaplan vervangt de geblesseerde Josip Šutalo in de basiself van Ajax voor het thuisduel met FC Utrecht. Voor de Turkse verdediger is het zijn eerste basisplaats in de hoofdmacht. Ook Sivert Mannsverk mag het vanaf de aftrap laten zien. Verder speelt Ajax net als tegen AZ met vijf verdedigers.
Diant Ramaj is ook tegen FC Utrecht de eerste keuze onder de lat. De Duitse sluitpost greep zijn kans na de blessures van Gerónimo Rulli en Jay Gorter en is sindsdien niet meer weg te denken op doel. Trainer John van 't Schip kiest net als tegen AZ voor een vijfmansdefensie. Borna Sosa en Tristan Gooijer zullen respectievelijk als linksback en rechtsback in actie komen. De laatstgenoemde vervangt Anton Gaaei, die tegen AZ al in het eerste bedrijf werd gewisseld.
In het centrum van de verdediging kiest Van 't Schip voor Kaplan, die de geblesseerde Šutalo vervangt. De ernst van de blessure van de Kroatische verdediger is nog niet bekend. Kaplan viel afgelopen week in tijdens het uitduel met AZ en mag het nu voor het eerst vanaf de aftrap laten zien. Het hart van de verdediging zal gecomplementeerd worden door Devyne Rensch en Jorrel Hato.
Op het middenveld van de Amsterdammers vinden er twee mutaties plaats ten opzichte van het duel in Alkmaar. Benjamin Tahirović wordt vervangen door Jordan Henderson. De Engelsman zat tegen AZ het gehele duel op de bank. Ook Sivert Mannsverk start weer eens vanaf het begin bij Ajax. Dat gebeurde voor het laatst op 17 september onder Maurice Steijn. Zijn basisplaats gaat ten koste van Branco van den Boomen. Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson zijn de andere middenvelders bij Ajax. Van Hlynsson wordt verwacht dat hij in de buurt van spits Brian Brobbey zal komen te spelen.

Volledige opstelling Ajax:

Ramaj; Gooijer, Rensch, Kaplan, Hato, Sosa; Henderson, Mannsverk, Taylor, Hlynsson; Brobbey.
Ajax Showtime ©
Wat wordt het wedstrijdverloop bij PSV-Feyenoord? Pak 20 keer je inleg terug als er 2 keer wordt gescoord!. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties