Van Praag zag ideale kandidaat voor directeurspositie Ajax, maar ving bot: 'Getackeld'

Sportnieuws
maandag, 13 mei 2024 om 15:45
copyright proshots 25221145
Michael van Praag had graag gezien dat Bert van Oostveen de nieuwe algemeen directeur van Ajax zou worden. De voorzitter van de Raad van Commissarissen droeg de naam van Van Oostveen aan bij de bestuursraad van de Amsterdamse club, maar het orgaan gaat er niet in mee. Dat laat Ajax-watcher Mike Verweij weten in de podcast van De Telegraaf.
'Menno Geelen is benoemd als algemeen directeur ad-interim', begint Verweij. 'Michael van Praag liet er geen gras over groeien. Hij kwam gelijk met een algemeen directeur voor vast. Die heeft hij aangedragen bij de bestuursraad, maar de bestuursraad heeft dat enorm getackeld. Het gaat niet door: Bert van Oostveen wordt niet de nieuwe algemeen directeur van Ajax.'

Bestuursraad blokt suggestie

Verweij legt uit dat de bestuursraad, die 73 procent van de aandelen in het bezit heeft, de komst van Van Oostveen bij Ajax niet ziet zitten. Met Geelen als tijdelijke algemeen directeur heeft Ajax de tijd en rust om een nieuwe algemeen directeur te vinden.

Vertrekkende leden

Volgens Verweij is er omtrent de RvC van Ajax sprake van 'een hele gekke situatie'. 'De drie commissarissen die gaan vertrekken, zitten er nog steeds. Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen. Het is gek dat zij over hun graf heen gaan regeren', zegt Verweij. 'Zij gaan samen met Van Praag, Leo van Wijk en Blind de nieuwe commissarissen aanstellen.'
'Dat worden waarschijnlijk vriendjes en vriendinnetjes. Dat moet je niet willen. Je moet er eigenlijk een commissie voor instellen of er leden bij betrekken', aldus Verweij. Ajax zal op termijn nieuwe commissarissen moeten aanstellen. Daarnaast is het de vraag voor hoelang Van Praag en Van Wijk nog zitting nemen in de RvC. Zij kwamen in eerste instantie om rust te brengen in de leiding van Ajax, maar het duo heeft wel een benoemingstermijn van drie jaar.
©Ajax Showtime

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties