Van Hanegem blikt tevreden terug op Klassieker: 'Zielig voor Ajax? Nee, waarom?'

Sportnieuws
vrijdag, 12 april 2024 om 16:54
copyright proshots 7341095
In de week na de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax (6-0) kon het voor Willem van Hanegem natuurlijk maar over één ding gaan in de wekelijkse Willem & Wessel-podcast. Hoe heeft de oud-voetballer zondag naar de Klassieker gekeken, en had hij verwacht dat de Rotterdammers zo over hun derbyrivalen heen zouden lopen?
In aanloop naar de Klassieker viel het Van Hanegem op dat veel mensen in zijn omgeving al vrij zeker waren van een Rotterdamse overwinning. Terecht, aldus De Kromme: 'Als ze doen waar ze normaal goed in zijn, weet je toch wel dat ze dik kunnen winnen'. Van Hanegem verwijst naar de verschillende 'mindere' Eredivisieclubs die tegen Ajax ook een resultaat hebben gehaald dit seizoen, met één kanttekening: 'Er zijn ook wedstrijden geweest [voor Feyenoord] waarin ze minder hun best hebben gedaan dan afgelopen week'.

Doelpunt na doelpunt

De oorwassing in De Kuip haalde goede herinneringen bij Van Hanegem naar boven. 'Ik dacht vooral: maak er nou snel nog eentje, want wij speelden Ajax ook vaak ondersteboven, maar dan werd het 2-1 of 3-2. Of ik lachte van binnen? Nee, ik dacht: maak er nou 9-0 van, dan had je een record voor altijd gevestigd. Zielig voor Ajax? Nee, waarom?' Mensen die in zo'n situatie mededogen kunnen opbrengen, begrijpen er volgens de oud-speler niets van. Tegelijk heeft hij ook geen behoefte om de nederlaag extra bij de tegenstanders in te wrijven of rapportcijfers uit te delen: 'We hebben al de hele week kunnen lachen'.

Plichtmatig vervolg?

Na de voor Feyenoord sensationele pot in De Kuip wacht zondag een ontmoeting in Sittard, waar Fortuna wacht. Zal Feyenoord zijn getoonde vorm geconcentreerd doorzetten of wordt de confrontatie tegen de Limburgers (dat Ajax tweemaal op een gelijkspel hield dit seizoen, red.) een pittige? Voor Ajax wacht na de grote nederlaag in De Kuip een thuiswedstrijd tegen FC Twente, dat verschillende twijfelgevallen (Hilgers, Vlap, Smal) kent en aankoop Myron Boadu mist. Bij Ajax zijn Steven Berghuis en Jordan Henderson nog steeds afwezig, maar spits Bryan Brobbey keert wel terug.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties