Van Dijk niet overtuigd van EK-winst Oranje: 'Hebben kwaliteit, maar ik zie twijfelgevallen'

Sportnieuws
dinsdag, 28 mei 2024 om 9:46
copyright proshots 24815755
Waar heel Nederland hoopt op een mooie stunt tijdens het komende EK, is de aanvoerder van Oranje, Vrigil van Dijk, een stuk minder optimistisch ingesteld. De verdediger geeft aan dat ze er alles aan gaan doen om zo ver mogelijk te komen, maar blijft ook heel realistisch over de kansen van het Nederlands elftal.
Van Dijk begint nog vol vertrouwen tegenover De Telegraaf. 'We gaan erheen om successen te behalen. En elk land dat meedoet, wil het toernooi winnen. Maar daar is veel meer voor nodig dan alleen een goede selectie.' De aanvoerder is van mening dat geluk en vertrouwen ook een grote factor is in mogelijke EK-winst. Het geluk zit namelijk nog niet aan de zijde van Oranje, zo wordt het voor Memphis Depay en Frenkie de Jong een race tegen de klok om fit te zijn op het EK en haakten Marten de Roon en Quilindschy Hartman al af met blessures.

Er loopt genoeg kwaliteit 

Van Dijk heeft veel vertrouwen in de kwaliteit in de selectie van Oranje, maar plaatst wel een kanttekening. 'Maar ik zie ook de twijfelgevallen die er nog zijn. Jongens die belangrijk zijn voor de groep. We hebben er met z'n allen heel veel zin in en gaan er alles aan doen om elke wedstrijd te winnen. Dan is alles mogelijk, maar we moeten ook realistisch blijven.' Maandag 27 mei zijn er alvast een aantal spelers bij elkaar gekomen voor de trainingsstage. Woensdag 29 mei wordt bekend wie er wel en niet afvallen bij het Nederlands elftal

Eerste afvaller al bekend 

Eén afvaller is al bekend: Marten de Roon, de middenvelder raakte geblesseerd in de Coppa Italia-finale tegen Juventus en is niet op tijd hersteld voor het EK. Een flinke klap voor hemzelf en Oranje, hij werd namelijk wel in de basis dan wel selectie verwacht door velen. Oranje speelt de eerste wedstrijd tegen Polen (16 juni). Eerst worden er nog twee oefenwedstrijden gespeeld in De Kuip, de eerste tegen Canada (6 juni) en de tweede tegen IJsland (10 juni).

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties