Van Bommel neemt Wijndal in bescherming na kopstoot op Hazard: 'Zelf dommere rode kaarten gepakt'

Sportnieuws
zondag, 31 maart 2024 om 11:13
copyright proshots 24859719
Antwerp FC speelde zaterdagavond de topper in de Belgische competitie tegen Anderlecht. De ploeg van trainer Mark van Bommel ging met 1-0 onderuit en had dat mede te danken aan Owen Wijndal. De linksback kreeg al in de eerste helft een directe rode kaart na een (lichte) kopstoot te hebben uitgedeeld aan Thorgan Hazard.
Vijf minuten voor rust werd Wijndal onderuit gehaald door Hazard. De Nederlander ging verhaal halen bij zijn Belgische opponent en kwam daarbij hoofd tegen hoofd te staan met de voormalig PSV'er. Wijndal gaf een lichte beweging met zijn hoofd en Hazard maakte dankbaar gebruik en ging als een stervende zwaan naar de grond.
Van Bommel liet na afloop van het duel zijn licht schijnen op de overtreding. 'Ik vind in de eerste plaats dat Hazard geel had moeten krijgen voor die tackle', zei Van Bommel tegen de Belgische krant Het Nieuwsblad. 'Of het echt een kopstoot is van Wijndal, daar kun je over discussiëren. Als het echt een kopstoot is, gaat het slachtoffer niet na twee seconden liggen. Owen geeft de VAR de gelegenheid om in te grijpen en dat is niet slim.'

Van Bommel niet boos op Wijndal

In zijn actieve loopbaan als speler pakte Van Bommel regelmatig een rode kaart. De huidig trainer kan dan ook niet boos zijn op Wijndal. 'Ik heb zelf in mijn carrière wel zes domme rode kaarten gepakt. Sommige zelfs nog dommer dan deze. Het zou wel heel apart zijn van mij om nu tegen Owen te zeggen dat het dom was.' Regerend landskampioen Antwerp staat door de nederlaag negen punten achter Anderlecht en Union Sint-Gillis.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties