UEFA opent onderzoek naar mogelijke belangenverstrengeling bij twee topclubs

UEFA opent onderzoek naar mogelijke belangenverstrengeling bij twee topclubs

De UEFA heeft aangekondigd dat ze een onderzoek zullen starten naar Paris Saint-Germain, zo meldt het Franse L'Équipe. De Europese voetbalbond heeft vraagtekens gezet bij de transfers van Marco Verratti, Julian Draxler en Abdou Diallo, die gezamenlijk voor een bedrag van 69 miljoen euro de overstap maakten van Parijs naar Qatar. PSG is eigendom van de Qatar Sports Investments Group, en dit heeft geleid tot vermoedens van belangenverstrengeling binnen de club, wat nu door de UEFA onder de loep wordt genomen.

Om vergelijkbare redenen zal de Europese voetbalbond ook een onderzoek opzetten naar Newcastle United. De Engelse club werd vorig jaar overgenomen door een investeringsgroep uit Saudi-Arabië, en tijdens de afgelopen transferperiode werd Allan Saint-Maximin verkocht aan Al-Ahli, een club uit dat land. Opvallend is dat Al-Ahli 'slechts' 27 miljoen euro betaalde voor zijn diensten, terwijl Transfermarkt de speler op 32 miljoen euro waardeerde.

Indien uit het onderzoek blijkt dat deze transfers verband houden met de betrokken investeringsgroepen, kan dit leiden tot aanzienlijke straffen. Belangenverstrengeling kan namelijk de financiële balans verstoren, daarom heeft de UEFA besloten om in overeenstemming met de regels van FIFA Financial Fair Play een onderzoek te starten naar deze twee clubs.

Zowel Newcastle als PSG zullen dinsdagavond in actie komen tijdens de groepsfase van de Champions League. Newcastle zal het opnemen tegen AC Milan in het San Siro, terwijl PSG Borussia Dortmund zal verwelkomen in haar eigen stadion. Voor Newcastle betekent dit de eerste deelname aan het prestigieuze toernooi sinds het seizoen 2002/03, terwijl PSG onder leiding van Luis Enrique hoopt eindelijk de felbegeerde Champions League-titel te veroveren.

Pak bij Jack's maar liefst 50 of 100x je inzet als Feyenoord wint van Celtic. Lees hier meer!

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties