'Toen hij erachter kwam dat hij niet in de basis startte, ging hij naar huis'

Sportnieuws
maandag, 15 april 2024 om 21:32
naby keita
Een opmerkelijk voorval heeft zich dit weekend voorgedaan voorafgaand aan de Bundesliga-wedstrijd tussen Bayer Leverkusen en Werder Bremen. Overschaduwd door de historische landstitel van de thuisploeg was er logischerwijs weinig aandacht voor een actie van Naby Keïta. De middenvelder van Werder Bremen zat bij de selectie, maar toen hij hoorde dat hij niet zou starten maakte hij direct rechtsomkeert.
Bayer won met 5-0, waardoor zij ongeslagen kampioen werden. Een groot feest brak uit, maar bij Werder Bremen was er intern een klein relletje gaande omtrent Naby Keïta. De 29-jarige Guineeër sukkelt al het hele seizoen met blessures en kwam pas vijf keer in actie. Afgelopen weekend zat hij volgens de officiële records niet bij de selectie, maar dat komt doordat de middenvelder weigerde de bus in te stappen.
Directeur sport Clemens Fritz verklaart het voorval. 'Toen Naby Keïta erachter kwam dat hij tegen Leverkusen niet vanaf het begin zou spelen, besloot hij niet in de spelersbus te stappen en naar huis te gaan', zo tekent Fabrizio Romano op via X. Bij de nummer veertien van de Bundesliga zijn ze niet blij met zijn actie. 'We gaan met Keïta en zijn zaakwaarnemer in gesprek over consequenties en hoe we nu verder moeten.'
Keïta werd in 2018 nog voor 60 miljoen euro verkocht van RB Leipzig aan Liverpool, en kwam 129 keer in actie voor The Reds. In zijn laatste seizoen bij de club sukkelde hij met blessures, waardoor hij in 2023 transfervrij naar Werder Bremen vertrok. Die lijn van blessures trok hij bij zijn nieuwe club door, hij kwam slechts 106 minuten in actie dit seizoen tot nu toe.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties