Ten Hag weigert keeper af te vallen na grote blunder: 'Zonder hem zouden we hier niet staan'

maandag, 08 mei 2023 om 11:26
de gea
Erik ten Hag heeft een vrij milde persconferentie gegeven na de verloren 1-0 wedstrijd tegen West Ham United. De oefenmeester van Manchester United weigert zijn spelers of het moordende speelschema de schuld van de nederlaag te geven. David de Gea maakte een gigantische blunder, maar krijgt van Ten Hag louter lovende woorden.
Ten Hag begint over de eerste helft, die volgens hem erg goed was. 'We zijn goed van start gegaan, hebben de wedstrijd gedomineerd, kansen gecreeërd, maar helaas niet afgemaakt', aldus Ten Hag, die zag dat een individuele fout weer debiet was aan een tegendoelpunt. 'Voor de tweede keer in drie dagen doet een individuele fout doet ons de das. Ik ben teleurgesteld, maar het is wat het is. We hebben nu een week vrij, dus we moeten de energie terugvinden en resetten.'
Ondanks de blunder van zijn eerste keeper weigert de Nederlandse coach de Spanjaard de schuld in zijn schoenen te schuiven. 'Hij heeft de meeste clean sheets in de Premier League. Zonder hem zouden we er niet zo goed voor staan. We hopen dat hij blijft en zijn contract vernieuwd. We hebben drie overwinningen in de vier resterende wedstrijden nodig om de top vier veilig te stellen, dus we hebben alles nog in eigen handen.'
De journalist vraagt of het gigantisch hoge aantal wedstrijden van invloed is op het verval in de tweede helft. Ten Hag antwoordt daarop enigszins bevestigend, maar stelt ook dat zijn team er beter mee om moet gaan. 'We hebben aankomend weekend voor het eerst sinds januari één wedstrijd in de week. Vermoeidheid zit ook in je hoofd. Als je echt wil dan kan je het aan. De spelers en ik moeten samen laten zien dat we erin geloven en ertoe bereidt zijn.'
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+