Ten Hag had afgelopen weekend al na zeven minuten ruzie met zijn belangrijkste speler

Sportnieuws
donderdag, 18 april 2024 om 13:11
copyright proshots 23630899
Een opmerkelijk incident deed zich voor in de zevende minuut van de wedstrijd tussen Bournemouth en Manchester United (2-2) van afgelopen weekend. Bij een 0-0 stand barstte aanvoerder Bruno Fernandes in woede uit vanwege het opbouwen van doelman André Onana. Erik ten Hag probeerde de boel te sussen, maar dat zorgde ervoor dat Fernandes zijn woede ook op de manager richtte.
'Fernandes werd kwaad om de korte uittrappen van Onana, wat chagrijn bij de Kameroense doelman opwekte. Ten Hag maande Fernandes tot kalmte, maar die bleef doorgaan. Toen Ten Hag zijn stem verhief zwaaide Fernandes met zijn vinger', zo valt te lezen op The Manchester Evening News, dat de uitbarsting van de Portugees wijt aan zijn absolute wil om te winnen.
De aanvoerder van The Red Devils kreeg even later middels zijn spel het gelijk aan zijn zijde. De 29-jarige aanvallende middenvelder scoorde tweemaal en raakte de lat. In 41 van de 42 wedstrijden maakte Fernandes de 90 of 120 minuten vol, en hij was al goed voor twaalf doelpunten en negen assists.
De lokale krant van Manchester noemde het incident symbool voor de identiteitscrisis waar United zich in bevindt en stipt aan dat Ten Hag eerder ook met twee andere vedettes niet om kon gaan. 'Een speler zei dat Ten Hag geen respect voor hem had terwijl een ander hem betichtte van liegen. Cristiano Ronaldo en Jadon Sancho worden niet gemist, maar Bruno Fernandes zou wel gemist worden. Hij is een voetballer die het verschil maakt', zo valt te lezen in een column van clubwatcher Samuel Lockhurst.

Moet Ten Hag de aanvoerdersband van Fernandes afpakken?

Jamie Redknapp was het daarmee eens, vertelde hij bij Sky Sports, maar de voormalig Tottenham-middenvelder zou als hij Ten Hag was wel ingrijpen. 'Vandaag heb ik hem (Fernandes, red.) weer bekeken en ik zou hem 100% de aanvoerdersband afpakken. Hij is geen goede aanvoerder. Een getalenteerde speler zonder twijfel, maar wat ik vandaag zag - zijn geklaag, zijn gejank en constant zijn armen in de lucht gooien - dat is onacceptabel. Het tegenovergestelde van wat ik wil zien in een aanvoerder.
Ten Hag zelf was na afloop alleen maar lovend over Fernandes. 'Hij scoorde twee keer, was erg creatief. Het is waar dat hij het team veel energie geeft. Hij voetbalt als een aanvoerder, met veel energie en daar zijn we blij mee.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties