Steijn wil El Ghazi aan selectie toevoegen, Mislintat blokkeert komst buitenspeler

Sportnieuws
dinsdag, 19 september 2023 om 8:16
maurice steijn
In het winkelwagentje van directeur voetbalzaken Sven Mislintat zaten deze zomer veel spelers, maar een rechtsbuiten heeft Ajax niet aangetrokken. Deze positie is onderbezet, maar kan worden ingevuld door de clubloze Anwar El Ghazi. De oud-Ajacied staat zelf open voor een terugkeer, maar lijkt Mislintat nog niet te kunnen overtuigen.
Sinds het einde van de zomerse transferwindow zit El Ghazi zonder club. De aanvaller liet zijn contract bij PSV ontbinden en traint inmiddels al een week mee met Jong Ajax. Volgens Ajax-watcher Mike Verweij wil de vleugelspeler dolgraag naar Ajax, maar houdt Mislintat zijn poot stijf. 'Anwar El Ghazi traint mee. Die jongen is bereid om geld in te leveren. Die is net vader geworden, die wil gewoon in Nederland blijven in principe. Die heeft een hele lucratieve aanbieding vanuit 'de zandbak', ik weet niet welke club, maar die kan daarheen. Hij wil bij Ajax blijven. Steijn wil hem, de rest van de staf wil hem, Richard Witschge (techniektrainer, red.) wil hem. Zelfs Jan van Halst (tijdelijk algemeen directeur, red.) wil hem. Waarom gebeurt dit niet?', vraagt Verweij zich af in de podcast Kick-off van De Telegraaf.
Volgens Verweij kan het financiële aspect geen argument zijn. 'Ajax heeft miljoenen bespaard aan salaris door alle dure jongens weg te laten gaan. Waarom haal je El Ghazi niet? Dit is nou een gokje waar je geen buil aan kunt vallen. Ik vind het onbegrijpelijk.' Valentijn Driessen verwacht een spannende interne strijd bij Ajax. 'Als iedereen hem wil, waar ligt dan de macht bij Ajax? Achter de schermen is er een strijd gaande tussen Maurice Steijn en Sven Milsintat. Welke rol neemt Jan van Halst daarin als titulair algemeen directeur? Maakt hij zich sterk voor de komst van El Ghazi of niet? Daar ben ik heel benieuwd naar. Deze situatie tussen Steijn en Mislintat lijkt mij niet lang houdbaar', aldus Driessen.
Pak bij Jack's maar liefst 50 of 100x je inzet als Feyenoord wint van Celtic. Lees hier meer!

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties