Spelers zijn eigen fans spuugzat en gooien vuurwerk terug de tribunes op

zaterdag, 04 mei 2024 om 11:00
copyright proshots 24947730
Degraderen komt bij iedere club hard aan en niet iedereen kan daar even goed mee om gaan. Dat zagen we vrijdagavond in de Franse tweede divisie. Het thuisspelende Troyes had een overwinning nodig tegen Valenciennes om hoop te behouden op een langer verblijf in de Ligue 2, maar de 1-1 stand bracht vlak voor tijd het slechtste naar boven in de supporters.
Voorafgaand aan het cruciale duel was de boodschap voor Troyes duidelijk. Winnen. Het schoot dan ook uit de startblokken tegen Valenciennes en na negen minuten was het Simon Elisor die de gewenste 1-0 op het scorebord bracht. Het was een Nederlander die echter roet in het eten gooide. Nick Venema, oud-spits van onder meer FC Utrecht, scoorde de gelijkmaker en zorgde daarmee voor wanhoop bij het thuispubliek.
Twee minuten voor het einde van de wedstrijd was het geloof in een goed resultaat verdwenen bij een gedeelte van de Troyes-supporters. Zij besloten doelman Jean Louchet van de tegenstander met rookbommen en vuurwerk te bekogelen. De spelers van Troyes walgden van de actie van hun eigen aanhang en besloten de fakkels en vuurwerkbommen doodleuk terug te gooien op de hooligans. De scheidsrechter besloot op dat moment het duel te staken en niet meer te hervatten.
Wint Verstappen weer met ruime voorsprong? Pak 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.