Sneijder vliegt voor ruim een ton naar Brazilië: DHSC krijgt beloofde bedrag niet

Sportnieuws
donderdag, 14 maart 2024 om 11:28
copyright proshots 9116931
Wesley Sneijder heeft onlangs een reis naar Brazilië afgelegd om toegezegd geld op te halen, weet RTV Utrecht te melden. DHSC, een amateurvoetbalclub uit Utrecht, bevindt zich momenteel in financiële moeilijkheden. De club zou nog steeds een bedrag van minstens 130.000 euro moeten ontvangen van een Braziliaanse financier, maar tot op heden is dat geld niet overgemaakt. Sneijder heeft persoonlijk de moeite genomen om dit bedrag te innen door naar Brazilië te vliegen, maar helaas heeft deze actie niet het gewenste effect gehad.
Recentelijk wist het Algemeen Dagblad te melden dat DHSC kampt met ernstige financiële problemen. De club heeft een aanzienlijke achterstand opgebouwd in contributiebetalingen. Dit heeft alles te maken met de armoede in de omliggende wijk, Ondiep. Eerder maakte RTV Utrecht al bekend dat deze achterstand naar schatting rond de 20.000 euro bedraagt. Volgens het Algemeen Dagblad bedraagt de totale schuld van de club zelfs tussen de 150.000 en 200.000 euro.

Benefietavond 

In oktober 2022 wist DHSC nog een aanzienlijk bedrag op te halen van 170.000 euro tijdens een benefietavond om de armoede binnen de vereniging aan te pakken. Met als doel om onder andere de contributiebetalingen van de leden te ondersteunen. Nu blijkt echter dat een groot deel van de beloofde opbrengsten van de benefietavond nooit bij het bestuur van de club terecht is gekomen. Een deel van deze begrote inkomsten bevindt zich nog steeds in Brazilië.
Bert van Lienden, woordvoerder van DHSC, vertelt aan RTV Utrecht: 'Een belangrijke sponsor uit Brazilië had toegezegd om zo'n 130.000 euro te schenken, maar dat geld hebben we nooit ontvangen. Wesley Sneijder heeft zelfs de moeite genomen om naar Brazilië te reizen om het geld alsnog te verkrijgen, maar helaas is dat niet gelukt.'

Stichting Ondiep

Harry Lulofs, voorzitter van de Stichting Ondiep en voormalig voorzitter van DHSC, benadrukt dat de Utrechtse club niet afhankelijk moet zijn van Sneijder's financiële steun.
'Laten we niet altijd verwachten dat DHSC altijd kan rekenen op financiële steun van Wesley of de Stichting Sport Ondiep. Er wordt vaak aangenomen dat de stichting altijd al het geld aan DHSC schenkt, maar wij hebben meerdere goede doelen die we ondersteunen. De Johan Cruijff Foundation doneert bijvoorbeeld ook niet alleen aan Ajax,' aldus Lulofs.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties