Sensatie in de Premier League! City niet langs Tottenham in doelpuntenfestijn

zondag, 03 december 2023 om 19:55
copyright proshots 23385882
Manchester City en Tottenham Hotspur hebben in een spektakelstuk de punten gedeeld. De thuisploeg leek tien minuten voor tijd op weg naar de overwinning, maar daar dacht Tottenham-speler Dejan Kulusevski anders over: 3-3. Eerder op de dag kwam Liverpool goed weg tegen Fulham. 'The Reds' leken een nederlaag op te lopen, maar door twee late treffers bleven de drie punten toch in Liverpool.
De Spurs begonnen goed aan de wedstrijd en scoorden al na zes minuten via Heung-min Son. De pret was echter van korte duur, want slechts drie minuten later werkte de Zuid-Koreaan de bal ongelukkig in eigen doel. City nam het initiatief over en beloonde zichzelf na een halfuur spelen met de voorsprong. Phil Foden schoot raak, wat betekende dat de club uit Manchester met een voorsprong de rust in ging.
In de tweede helft bracht Giovanni Lo Celso de stand gelijk. Tien minuten voor tijd schoot Jack Grealish de 3-2 binnen. City dacht de overwinning binnen te hebben, maar Kulusevski dacht daar anders over. De Zweed kwam boven Nathan Aké uit en kopte zo de gelijkmaker binnen.

Liverpool komt sensationeel terug tegen Fulham

Eerder op de dag kwam Liverpool goed weg tegen Fulham. Wataru Endo maakte namens de club van Jürgen Klopp vlak voor tijd de gelijkmaker: 3-3. Het feestje voor Liverpool was daarna nog niet voorbij, want ook Trent Alexander-Arnold deed nog een duit in het zakje. De verdediger maakte de 4-3 en liet Anfield op haar grondvesten schudden.
Door het gelijkspel in de wedstrijd tegen Tottenham blijft Manchester City steken op 30 punten en behoudt de derde plek. Arsenal is nog altijd de koploper met 33 punten, gevolgd door Liverpool met 31 punten. Aston Villa staat door een gelijkspel tegen Bournemouth op de vierde plek met 29 punten. Tottenham Hotspur completeert de top vijf met 27 punten.