Schouten teleurgesteld na tegenvallende comeback op 'gouden ijsbaan': 'Ik reed echt heel slecht'

Schouten teleurgesteld na tegenvallende comeback op 'gouden ijsbaan': 'Ik reed echt heel slecht'

Irene Schouten keerde dit weekend terug naar de plek waar ze in 2022 drie keer Olympisch goud won. De schaatsster van Team Albert Heijn Zaanlander keek ernaar uit om op deze voor haar magische plek terug te keren. Helaas voor Schouten liep het uit op een deceptie, en eindigde ze als achtste op de drie kilometer.

Op zondag reed Schouten met 4.10,62 bijna twaalf seconden langzamer dan tijdens haar gouden drie kilometer op de Spelen. De Noord-Hollandse concludeerde bij de NOS dat het niet goed was wat ze had laten zien. 'Ik reed echt heel slecht. Ook op zeventig procent moet ik beter zijn dan dit. Het was dramatisch.'

Dit zorgde ervoor dat Schouten met veel vragen kwam te zitten. 'Kan ik niet meer omgaan met een jetlag? Schaats ik technisch niet goed genoeg?' Het kan ook zomaar zijn dat het aan het ijs lag. IJsmeester Mark Messer moest even achter zijn oren krabben nadat hij de matige tijden van Schouten en haar concurrent zag. 'Hier moet ik wel even goed naar gaan kijken', gaf hij direct toe.

Uiteindelijk is Schouten niet helemaal voor niets afgereisd naar China. De vorige keer dat ze hier was, leefde ze namelijk in een bubbel en kon ze wegens de coronamaatregelen de stad niet bezoeken. Nu was die mogelijkheid er wel. 'Ik herken helemaal niks van toen. Dat komt meer omdat ik toen eigenlijk gewoon niks heb gezien', geeft ze aan.

Schouten laat tot slot weten hoe zij haar seizoen voor zich ziet en vertelt over het programma van haar coaches. 'Die vinden deze periode van het jaar gewoon niet belangrijk. We moeten pieken in februari en maart, dan zijn de WK's. En dan is nu steeds pieken en niet trainen gewoon niet verstandig. Maar ook ik vind het jammer dat ik zo weinig wedstrijden rijd', doelt Schouten ook op het missen van de wereldbekerwedstrijden in Japan vorige week.

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.
Lees meer over:
Sportnieuws schaatsen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties