Rusland enorm verontwaardigd over 'ongekende discriminatie' van Olympische Spelen

Sportnieuws
woensdag, 20 maart 2024 om 13:56
rusland
Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken vindt het besluit om Russische atleten te weren van de openingsceremonie van de Olympische Spelen van Parijs ongekende discriminatie. Wegens de oorlog in Oekraïne werd dinsdag daartoe besloten.
Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) maakte dinsdag bekend dat sporters uit Rusland en Wit-Rusland niet mogen deelnemen aan de openingsceremonie van de Olympische Spelen, die op 26 juli plaatsvindt in Parijs. Het Internationaal Paralympisch Comité besloot eerder al Russen en Belarussen te weren bij de opening van de Paralympics. Dit vanwege de Russische invasie van Oekraïne.
Woensdag kwam woordvoerster Maria Zacharova van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken met een reactie op het nieuws dat de sporters niet bij de openingsceremonie aanwezig mogen zijn. 'We zijn heel verontwaardigd over de ongekende discriminerende voorwaarden die zijn opgelegd door het Internationaal Olympisch Comité (IOC)', aldus Zacharova.
Russische en Wit-Russische sporters mogen wel in individuele sporten meedoen aan de Spelen, maar dat moeten ze doen onder een neutrale vlag, ze mogen hun eigen land niet vertegenwoordigen. De atleten mogen ook geen enkele band hebben met het leger en moeten zich openlijk uitspreken tegen de Russische agressie.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties