Reservecoureur Red Bull bouwde band op met Verstappen: 'Hij was heel open'

Sportnieuws
vrijdag, 07 juni 2024 om 9:30
copyright proshots 22336269
Terwijl het heel langzaam duidelijk wordt welke coureurs we volgend jaar op de grid gaan zien, tasten er nog velen in het duister wat betreft hun toekomst. Een van hen is Liam Lawson die vorig jaar vijf races lang inviel voor Daniel Ricciardo bij het VCARB-team. Onlangs schoof Lawson aan bij talkSPORT om te praten over zijn eigen toekomst in de sport, maar ook over de band die hij met Max Verstappen heeft opgebouwd binnen de Red Bull Racing-familie.
De Nieuw-Zeelander is al sinds 2022 reserverijder voor de twee Red Bull-teams. Zijn kans op een stoeltje bij het moederteam zag hij recentelijk als sneeuw voor de zon verdwijnen toen het team op 4 juni bekendmaakte dat Sergio 'Checo' Pérez een contractverlenging van twee jaar had getekend. Al zal Lawson dus niet op korte termijn naast Verstappen te komen rijden, zijn de twee al lang geen vreemden meer van elkaar, vertelt hij.

Onverstoorde kampioen

Sinds hij zijn eerste wereldtitel behaalde in 2021, domineert Verstappen de sport. Al valt zijn talent niet te ontkennen, zouden fans van andere coureurs graag eens hun favoriete rijder zien winnen. Aangezien deze fans geen blad voor de mond nemen richting Verstappen krijgt de coureur regelmatig met kritiek dan wel haat te maken. Aan Lawson wordt gevraagd op welke manier Verstappen met deze opmerkingen omgaat.
Lawson vertelt dat Verstappen onverstoord blijft. 'Ik denk dat hij er heel, heel goed mee omgaat. Verstappen maakt het vrij duidelijk dat hij zich niet bezighoudt met wat mensen van hem denken.' Volgens de Nieuw-Zeelander verkeert Verstappen dan ook in een luxepositie. 'Ik denk dat het best cool is om je in een positie te begeven waarin je zoveel wint dat je ervoor wordt gehaat. Ik denk dat hij er zich niet al te druk om maakt.' Daarbij helpt het volgens Lawson dat Verstappen een hele sterke fanbase heeft. 'Buiten de mensen om die hem niet zo leuk vinden, heeft hij gewoon een enorme fanbase. Hij heeft niets om zich druk over te maken.'

Prettige kennismaking

Aan die houding van Verstappen heeft Lawson ook wat gehad. Met name op het gebied van mentale kracht heeft Verstappen Lawson het een en ander geleerd. 'Toen ik vorig jaar voor het eerst in de F1-auto stapte, was Verstappen er ook. Bij Red Bull is het zo dat alle kamers van de coureurs zich in hetzelfde energy station bevinden. Verstappen zat naast die van mij. Voor de race was ik natuurlijk vrij gespannen. Verstappen kwam mijn kamer binnen, was heel open, en herinnerde mij eraan ervan te genieten. Dat het een grote prestatie was.'
Verstappen is volgens Lawson dan ook een van de mentaal sterkste coureurs op de baan. 'Hij is overduidelijk mentaal een heel sterke coureur. Waarschijnlijk een van de sterkste zo niet de sterkste. Hij trekt zich eigenlijk nergens iets van aan. Hij was een van de mensen met wie het mij goed deed om te praten toen ik een milieu binnenstapte waarin de druk zo hoog ligt.'

Kijken naar andere teams

Ondertussen blijft het voor Lawson een gok waar hij volgend jaar terecht komt. En of hij überhaupt in een vast F1-zitje terecht kan komen. Nadat het nieuws naar buiten kwam dat het contract van Pérez met twee jaar is verlengd bij het moederteam Red Bull, zijn zijn kansen binnen de Red Bull-familie geslonken. Daarmee rijst ook bij Lawson de vraag of hij zijn geluk wellicht buiten de deur moet gaan zoeken.
'Uiteindelijk zou ik natuurlijk het allerliefste bij Red Bull willen zitten in de Formule 1. Zij zijn het sterkste team op dit moment. Het wordt mijn zesde jaar bij Red Bull en als ik kon kiezen zou ik (bij hen willen blijven, red.). Maar als er geen stoeltje beschikbaar is, is mijn doel de Formule 1. Dus dat zou overal kunnen zijn', sluit hij af.
©F1Maximaal

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties