Red Bull aangepakt door Jordan inzake Horner-onderzoek: 'Eén van de meeste absurde dingen ooit'

Sportnieuws
dinsdag, 27 februari 2024 om 9:32
copyright proshots 24266284
Voormalig teambaas Eddie Jordan vindt dat het hoog tijd wordt dat er meer duidelijk wordt over de hele situatie rondom Red Bull Racing-teambaas Christian Horner. De vijftigjarige Brit wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, maar de uitkomst van het onafhankelijke onderzoek naar Horner laat al enige tijd op zich wachten. Jordan begrijpt er werkelijk niets van dat er nog altijd geen beslissing is genomen over de toekomst van de succesvolle teambaas van het Oostenrijkse team.
Naast het nieuws over de sensationele overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari, is de situatie rondom Horner al weken het gesprek van de dag in de F1-paddock. Het is inmiddels al een paar weken geleden dat De Telegraaf de beschuldiging aan het adres van Horner wereldkundig maakte en Red Bull bevestigde een onafhankelijk onderzoek te zijn gestart naar de teambaas. Een uitspraak lijkt er volgens Sky Sports-journalist Craig Slater overigens nog voor de start van het nieuwe seizoen te komen, al was Jordan daar op het moment dat hij zijn uitspraken deed vermoedelijk nog niet van op de hoogte.
Tegenover F1-Insider laat de voormalig teambaas zich fel uit over de manier waarop Red Bull de zaak heeft aangepakt. 'Ik heb veel slechte beslissingen gezien', begint de Ier. 'Maar de situatie bij Red Bull is één van de meest absurde dingen die ik ooit heb gezien. Natuurlijk wordt Horner eerst geacht onschuldig te zijn, maar denkt iemand nou echt serieus dat de werknemer de beschuldigingen heeft verzonnen en die zomaar uit de lucht zijn komen vallen?', vraagt hij zich vervolgens hardop af.

Imagoschade Red Bull enorm

Ongeacht of de beschuldigingen aan het adres van Horner juist zijn of niet, is Jordan van mening dat de zaak hoe dan ook negatieve gevolgen heeft voor Red Bull. 'Als Horner onschuldig is, is zij dan schuldig? De schade aan het imago van Red Bull is nu al enorm. Iemand moet nu een beslissing nemen', is de voormalig F1-teambaas duidelijk.
© F1 Maximaal

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties