PSV komt goed weg met milde sanctie UEFA na incidenten tegen Sevilla

Sportnieuws
woensdag, 29 maart 2023 om 20:53
copyright proshots 19995513
Met spanning wachtte men in Eindhoven het oordeel van de UEFA af na de wanordelijkheden in het thuisduel met Sevilla in de Europa League. Een wedstrijd in eigen stadion zonder supporters behoorde tot de mogelijkheden, maar ook een jaar uitsluiting van deelname aan de Europese clubtoernooien was een reële sanctie. Woensdag kwam het rapport van de UEFA binnen en dat was verrassend mild.
Sevilla-doelman Marko Dmitrovic werd aangevallen door een veldbestormer vanuit het publiek, die snel van het veld werd verwijderd door stewards. Daarnaast werd er ook tijdens de wedstrijd bier gegooid op het veld. De straffen die vanwege deze incidenten uitgedeeld konden worden logen er niet om. Maar de UEFA, die doorgaans niet schroomt hard op te treden, gaf PSV slechts een boete van dertigduizend euro en een klein gedeelte van het stadion moet dicht blijven tijdens de volgende wedstrijd in Europees verband. Het gaat om 851 plaatsen in Vak X. Van de dertigduizend euro gaan de Eindhovenaren twintigduizend euro verhalen op Dylano K., de man die de doelman van Sevilla een vuistslag gaf.
Algemeen directeur Marcel Brands baalt, ondanks de milde straf, flink van de sanctie die de UEFA woensdag heeft uitgedeeld. 'We vinden het erg vervelend dat een deel van de PSV-supporters de dupe is van de misdraging van een individu. We gaan nu proberen de geldboete op hem (Dylano K.) te verhalen.' PSV maakte onlangs al bekend dat de veldbestormer tot 2063 niet welkom is in het Philips Stadion. De straf komt bovenop de strafrechtelijke sanctie die Dylano K. eerder al kreeg. Voor zijn aanval op Dmitrovic kreeg K. van de rechter een onvoorwaardelijke celstraf van twee maanden.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties