Preview FC Barcelona-Antwerp FC: Xavi roemt Van Bommel als speler en persoon

Sportnieuws
dinsdag, 19 september 2023 om 8:58
copyright proshots 22396850
FC Barcelona kan zich gaan opmaken voor een nieuw Champions League-seizoen. Na een aantal dramatische jaren waarin er geen successen werden geboekt op het hoogste Europese niveau staat de ploeg van trainer Xavi er nu een stuk beter voor. Dinsdag wordt het bal geopend met een thuiswedstrijd tegen Antwerp FC.
Tijdens de persconferentie van FC Barcelona, die plaatsvond een dag voor de wedstrijd, was er weinig interesse van de Spaanse journalisten in Royal Antwerp. Trainer Xavi en middenvelder Oriol Romeu moesten wachten op de 'Belgische vragen' om iets te kunnen zeggen over Antwerp.
In het seizoen 2005/2006 was de huidige trainer van Antwerp, Mark van Bommel, speler bij FC Barcelona. Hij speelde daar samen met de huidige coach van Barça, Xavi. Deze vraag zorgde voor een glimlach op het gezicht van Xavi, die normaal gesproken altijd serieus kijkt, zo meldt Het Nieuwsblad.
'Ik heb mooie herinneringen aan Mark Van Bommel', aldus Xavi. 'Als teamgenoot, als tegenstander, omdat hij een ijzersterke voetballer was. Fysiek, met veel inzet en mentaliteit en af en toe een doelpunt. Ik heb als persoon in de kleedkamer ook geweldige herinneringen aan hem. Hij was een goede teamgenoot en een goede vriend. Ik denk dat hij het goed doet bij Amberes (Antwerpen in het Spaans, red.). Vorig jaar werden ze kampioen en ze continueren gewoon hun niveau.'

Nederlanders maken indruk op Xavi

Xavi heeft zich goed verdiept in het spel van Antwerp en merkt op dat de Nederlanders binnen de ploeg een belangrijke rol spelen. 'Het is een zeer dynamische tegenstander. Fysiek heel sterk, waarbij de flanken zich onderscheiden. Ekkelenkamp, de middenvelder, is een goede voetballer. Janssen is dan weer een referentiepunt. Daarachter mixen ze jeugd met ervaring. Van Bommel laat zijn team voetballen maar het is vooral de dynamiek in het team dat opvalt. Hoe ze de flanken gebruiken. Het is een heel goed team met ook wat techniek. Daarom werden ze vorig jaar ook kampioen.'
De wedstrijd tussen FC Barcelona en Antwerp FC begint dinsdagavond om 19.00u.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties