Patrick Kluivert onthult reden achter razendsnel vertrek uit Turkije en gaat in op vacature bij Ajax

Sportnieuws
maandag, 01 april 2024 om 22:03
copyright proshots 22053801
Patrick Kluivert begon afgelopen zomer aan een nieuwe klus in zijn trainersloopbaan. De voormalig profvoetballer tekende een contract bij Adana Demirspor. De start was voortvarend, maar in december kwam er een abrupt einde aan het dienstverband van Kluivert in Turkije. De ware reden onthulde Kluivert maandagavond in het programma Rondo van Ziggo Sport.
Met een zeer knappe vierde plaats leek Adana Demirspor halverwege het seizoen op weg naar een stunt in de Turkse competitie. De resultaten waren uitstekend en ook het spel oogde lof van de ploeg van trainer Patrick Kluivert. Het mocht dan ook verrassend worden genoemd dat vlak voor de kerstdagen ineens het bericht wereldkundig werd gemaakt dat Kluivert en zijn volledige technische staf het veld moesten ruimen bij Adana Demirspor.
Lange tijd was onduidelijk wat de reden van de voortijdige exit was, maar daar is nu helderheid in geschapen. Kluivert doet bij Rondo een boekje open over zijn tijd in Turkije. 'We hebben het contract in principe gezamenlijk ontbonden', begint Kluivert zijn verhaal. 'We waren goed bezig, we hadden goede resultaten. Maar we kregen ons salaris niet. Oké, één maand geen salaris, twee maanden geen salaris, drie maanden geen salaris. Op een gegeven moment dacht ik: we werken goed, de resultaten zijn top. Maar we krijgen niet betaald', gaat de oud-voetballer van onder Ajax en FC Barcelona verder.

Club weigert te betalen

Het waren niet alleen Kluivert en de stafleden die geen salaris kregen. Ook de spelers konden naar hun centen fluiten. 'En op een gegeven moment begonnen ook de spelers te klagen. Het kreeg ook in de voorbereidingen en op trainingen de overhand te nemen dat zij niet betaald werden. Niemand werd betaald. Spelers kregen ook het gevoel van: het gaat goed, waarom worden we niet betaald?.'
Voor Kluivert was het uitblijven van de salarisbetalingen niet direct een reden om op te stappen. In december echter kwam de technisch directeur naar de Nederlander toe en verweet hem dat hij de controle in de kleedkamer was kwijtgeraakt. Daar kon Kluivert zich totaal niet in vinden. 'We stonden vierde', verbaasd Kluivert zich over de uitspraak van de directie. Uiteindelijk is in onderling overleg besloten het contract te ontbinden. Kluivert heeft sinds zijn vertrek bij Adana nog geen nieuwe werkgever gevonden.

Ajax een optie voor Kluivert?

Uiteraard wordt in de uitzending ook gevraagd of Kluivert zichzelf als hoofdtrainer ziet van Ajax. In het verleden gaf de oud-speler van de club aan ooit aan het roer te willen staan in Amsterdam. 'Het doet natuurlijk wel pijn om je club zo te zien. Ik zit hier niet om nu een vacature op te eisen', gaat Kluivert in op de vraag. Maar open staat hij er zeker voor. 'Natuurlijk kan ik Ajax helpen. Ik ben zeker een Ajax-man.' Waarom de beschikbaar Kluivert nog niet gepolst is weet hij niet. 'Dat is een goede vraag, dat vraag ik mezelf ook af.'

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties