Omgekeerde wereld bij Feyenoord: Te Kloese belde zelf Bayern München op om Geertruida te lozen

Sportnieuws
maandag, 18 september 2023 om 15:00
te kloese
Dennis te Kloese is blij met de huidige selectie van Feyenoord, zegt hij in Goedemorgen Eredivisie. De technisch directeur verkocht onder meer Orkun Kökcü aan Benfica en haalde liefst 13 spelers naar Rotterdam. Te Kloese gaat onder meer in op de situatie van Lutsharel Geertruida, het slijten van overbodige spelers en de mogelijke opvolger van Kökcü.
Aanvoerder Kökcü vertrok voor 25 miljoen euro exclusief bonussen naar Benfica, een record. Thomas van den Belt en Calvin Stengs lijken als zijn vervangers te zijn gehaald, maar Te Kloese had eigenlijk een andere speler op het oog: Luis Chavez die aan het begin van de zomer bij het Mexicaanse Pachuca speelde. 'Het is een jongen die ik al lang ken. Ik denk dat hij met zijn drive en spelbepalende kwaliteiten een goede opvolger voor Orkun had kunnen worden', vertelt Te Kloese in de uitzending.
'Uiteindelijk kwamen er andere inzichten en hebben we andere spelers kunnen halen. Het was ook geen makkelijk verhaal en het is niet doorgegaan. Hij is naar Dinamo Moskou gegaan.' De Russische club betaalde 6,5 miljoen euro voor Chavez. Luka Ivanusec kwam voor 8 miljoen euro wel naar Feyenoord, na maandenlange onderhandelingen met Dinamo Zagreb. Te Kloese baalt dat het zo lang duurde. 'Ja dat is iets minder. Hij moet daarnaast nog een aantal keer zijn veters strikken en een paar doelpunten maken, dan kan het nog iets vriendelijker voor Dinamo. Maar het is voor ons gewoon een goede deal', is de technisch directeur blij met zijn komst.
Niet elke transfer is echter een schot in de roos. Zo wist Feyenoord wat overbodige spelers te slijten. 'We hadden een aantal spelers die waren aangetrokken voor langdurige contracten, maar die niet in het huidige plaatje technisch passen. Robert Bozenik, Christian Conteh en Aliou Baldé bijvoorbeeld, het was een goede zaak dat we die verkocht hebben.' Te Kloese onthult verder dat hoofdtrainer Arne Slot een vinger in de pap heeft wat betreft transfers. 'Het zou raar zijn om de trainer er niet bij te betrekken, want de man is heel capabel. Onze scouting heeft de laatste jaren laten zien dat ze heel goed en heel talentvol zijn in jongens binnenhalen. De communicatie is goed bij ons en het vertrouwen ook. Dan kan je ook wel een keer een fout maken.'

Situatie Geertruida

Een speler die voortdurend gelinkt werd aan een vertrek uit de Kuip was Lutsharel Geertruida. Te Kloese deed iets heel opvallends nadat een deal met RB Leipzig klapte: Hij belde Bayern München op om te vragen of zij nog interesse in de viervoudig international van het Nederlands elftal. Zij hapten uiteindelijk niet toe, maar Feyenoord had zich al wel vast georiënteerd op mogelijke vervangers. 'Daarvoor hadden we ook drie opties, waaronder een Braziliaans international, om hem te vervangen.' Om welke spelers het gaat zegt Te Kloese echter niet.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties