Nieuw hoofdstuk in schandaal rond Newcastle-speler: 'Tonali gokte ook in Engeland'

Sportnieuws
donderdag, 28 maart 2024 om 16:52
tonali
Hij mist al de rest van het lopende competitieseizoen en het EK, maar de bodem lijkt voor Sandro Tonali nog niet in zicht. De Italiaanse middenvelder, eerder een vaste kracht bij AC Milan, werd afgelopen najaar voor tien maanden geschorst vanwege illegale gokpraktijken. Tonali ging over de schreef vóór hij zijn miljoenentransfer naar Newcastle United maakte, maar inmiddels ligt er ook een aanklacht van de Engelse voetbalbond op tafel...
Tonali zou tussen 12 augustus en 12 oktober 2023 zo'n 50 keer hebben gegokt op afzonderlijke voetbalwedstrijden. Dit gebeurde dus in de aanloop naar zijn schorsing, die de FIFA eind oktober bekrachtigde in samenspraak met de Italiaanse voetbalbond.

Nieuwe beschuldiging

Die schorsing was dus nog wel buiten de FA gerekend, die erachter is gekomen dat de duurbetaalde middenvelder ook na zijn transfer nog de fout is ingegaan. 'Newcastle United erkent dat er een aanklacht ligt tegen Tonali met betrekking tot vermeende overtredingen van de FA-gokregels', laat zijn club via online kanalen weten.

Newcastle United acknowledges a misconduct charge received by Sandro Tonali in respect of alleged breaches of FA Betting Rules. Sandro continues to fully comply with relevant investigations and he retains the club's full support. Due to this ongoing process, Sandro and…

Sandro Tonali.
2.7K
Reply

Andere namen

Tonali is lang niet de enige (Italiaanse) voetballer die vanwege gokpraktijken onder het vergrootglas ligt. Ook de namen van Alessandro Florenzi, Nicolò Zaniolo en Nicolò Fagoli werden het voorbije najaar meermaals genoemd. Engels international Ivan Toney mocht vanwege een gok-gerelateerde schorsing maandenlang niet uitkomen voor zijn club Brentford.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties