Negatieve hoofdrol Mazraoui bij historische nederlaag Bayern tegen Eintracht Frankfurt

zaterdag, 09 december 2023 om 18:10
copyright proshots 23456416
Het doorgaans succesvolle Bayern München heeft plotseling een zware nederlaag moeten incasseren, met Eintracht Frankfurt die De Rekordmeister met maar liefst 5-1 versloeg. Bayer Leverkusen kan later dit weekend de koppositie in de Bundesliga verstevigen.
De mannen van Thomas Tuchel slaagden er niet in het net te vinden, en de verdediging was minstens zo zwak. Na twaalf minuten speelde oud-Ajacied Noussair Mazraoui een negatieve rol door een voorzet niet goed weg te werken, waardoor Omar Mamoush kon scoren. Frankfurt zette door, en Junior Dinan Ebimbe voegde na een halfuur spelen de tweede treffer toe. Ook Hugo Larsson was voor rust nog trefzeker voor Eintracht Frankfurt. Joshua Kimmich deed namens Bayern nog wat terug.
In de rust werd Mazraoui gewisseld, maar dit veranderde het spelbeeld niet. Dina Ebimbe scoorde snel na rust de vierde treffer voor Frankfurt, en in de 62e minuut zette Ansgar Knauff de eindstand op het scorebord. Door de nederlaag van Bayern kan Leverkusen hun voorsprong in de competitie verder uitbreiden, aangezien zij het opnemen tegen VFB Stuttgart.

Record uit de boeken

In de Bundesliga was het al ruim vijftig jaar geleden dat Bayern in het eerste uur vijf tegengoals incasseerde. Ironisch genoeg boekte Eintracht Frankfurt in 1975 een 6-0 overwinning, na een 5-0 voorsprong bij de rust.