Nederlander blikt terug op transferzomer: 'Dacht dat ik klaar was om met de grote clubs mee te doen'

Sportnieuws
woensdag, 13 maart 2024 om 14:55
maatsen
Ian Maatsen heeft het naar zijn zin bij Borussia Dortmund, maar het zou eigenlijk helemaal niet de bedoeling zijn geweest om zich uit te laten lenen. Dat onthult de van Chelsea gehuurde linksback in een interview met The Guardian. Maatsen dacht dat hij klaar voor een basisplaats was en baalt van de geringe hoeveelheid kansen die hij kreeg.
Sinds hij deze winter uitgeleend werd aan Dortmund, veroverde Maatsen direct een basisplaats. 'De coach, de directie, ze gaven me veel vertrouwen door mij zo graag te willen. Ze hebben hun vertrouwen in mij uitgesproken en ik vertrouw hen ook. Ik denk dat het daarom zo goed gaat.'

'Plan was om bij Chelsea te blijven'

Als het aan de 22-jarige vleugelverdediger had gelegen, was dit jaar eigenlijk anders verlopen. Hij snapt echter de beslissing van Mauricio Pochettino, de coach van Chelsea, om hem niet op te stellen. 'Ik vertrouwde Chelsea, maar met de druk die zij ervaren is het voor een manager soms lastig om iedereen te laten spelen, vooral jonge talenten met potentie. Hij moet beslissingen voor het team maken. Dat moet je accepteren als jonge speler. Soms is het niet eerlijk, maar ik snap het wel. Maar ik wil voetballen.'
Des te wranger was het omdat Maatsen vorig jaar indruk maakte bij Burnley, waarmee hij de titel veroverde in de Championship. Dat wilde hem dit seizoen definitief overnemen. Hij rook echter zijn kans bij The Blues. 'Mijn plan was om bij Chelsea te blijven. Ik was klaar met uitleenbeurten. Ik dacht dat ik klaar was om met de grote clubs te strijden. Maar soms werkt het voetbal nou eenmaal zo. Ik kreeg amper kansen. Dat is niet het einde van de wereld, want je moet altijd klaar staan. Je moet blijven geloven, want in het voetbal kan het vaak snel gaan', aldus Maatsen.

Ontsnappingsclausule

Toch een uitleenbeurt dus. 'Dit was de beste oplossing voor mij', zo verklaart Maatsen. 'Dit is een grote club waar jonge spelers zich ontwikkelen. Ze hebben spelers als Bellingham, Hakimi en Dembélé gehad. Ik ben bij om hier te zijn.' De jeugdinternational van het Nederlands elftal heeft een ontsnappingsclausule van 35 miljoen pond, omgerekend zo'n 41 miljoen euro, in zijn contract bij Chelsea staan, waardoor Dortmund hem definitief in kan lijven aan het eind van het seizoen.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties