Mogelijke opvolger Heitinga gaat niet naar Ajax maar verlengt contract

Mogelijke opvolger Heitinga gaat niet naar Ajax maar verlengt contract

Kasper Hjulmand wordt niet de nieuwe trainer van Ajax. De bondscoach van Denemarken heeft zijn lopende contract verlengd tot 2026, waardoor de kans nog groter is geworden dat Kjetil Knutsen de opvolger van John Heitinga gaat worden bij de Amsterdammers.

Op 31 mei berichtte de Telegraaf dat Knutsen en Hjulmand in beeld zijn bij Ajax. Het leek er al op dat eerstgenoemde de beste papieren had, maar nu ligt de weg helemaal open voor de trainer van de Bodo/Glimt, de Noorse stuntploeg. Hjulmand gaat namelijk langer door bij de Deense bond. Hij heeft zijn verbintenis verlengd tot medio 2026, wanneer het WK in Canada, de Verenigde Staten en Mexico plaatsvindt.

Op een persconferentie maakt Hjulmand bekend dat hij verlengt. 'We hebben een aantal belangrijke jaren voor de boeg met het team. Ik ben gemotiveerd om nog meer te bereiken en de Deense fans nog meer geweldige ervaringen te bezorgen.' Hjulmand is sinds de zomer van 2020 actief als bondscoach van de Denen. Een jaar later zorgde hij voor een absolute stunt op het door corona uitgestelde EK door de halve finale te halen. Op het WK in Qatar werd Denemarken echter teleurstellend uitgeschakeld in de groepsfase. Er werd verloren van Australië en Frankrijk, tegen Tunesië werd het 0-0. Denemarken eindigde daardoor als laatste in de poule.

De kans is daarom nog grotere dat Kjetil Knutsen de hoofdcoach van Ajax gaat worden. Met Bodo/Glimt speelt hij aanvallend voetbal en had hij in 2021 een fantastische Conference League (pas in de kwartfinale werd zijn ploeg uitgeschakeld door de latere winnaar AS Roma). In 2020 en 2021 werd Bodo/Glimt landskampioen. Ook dit seizoen staat de ploeg dik bovenaan. Na 10 wedstrijden heeft de ploeg al 28 punten verzameld, met een doelsaldo van 29-9.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.
Lees meer over:
Sportnieuws Ajax

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties