Mikautadze haalt keihard uit naar Ajax: 'Ik werd daar gek'

Sportnieuws
zaterdag, 20 april 2024 om 16:18
mikautadze
Georges Mikautadze heeft in een interview met L'Équipe hard uitgehaald naar Ajax. De Georgische spits vertelt dat hij in zijn eerste paar maanden bij de club volledig aan zijn lot over is gelaten en ook nu hij op huurbasis uitstekend presteert bij FC Metz hoort hij niets van zijn werkgever.
Mikautadze werd in de laatste week van de zomerse transfermarkt voor 16 miljoen euro overgenomen van FC Metz door toenmalig technisch directeur Sven Mislintat. Er was echter niemand bij Ajax die hem hielp. 'Ik heb ruim twee maanden in een hotel doorgebracht. Ik zat alleen op die kamer, ik werd gek. De club hielp me ook niet veel met het zoeken naar een appartement. Ik heb op eigen houtje een Airbnb gehuurd, waar mijn gezin meer dan een maand met me heeft gewoond', aldus Mikautadze.
Hij denkt dat die externe factoren er mogelijk voor hebben gezorgd dat hij in Amsterdam totaal niet uit de verf kwam. 'Ik kende niemand, ik sprak de taal niet: de voorwaarden waren niet goed om te slagen. Alle spelers moeten een goed gevoel over zichzelf hebben en zich gerespecteerd voelen om te kunnen presteren. Ik ben teleurgesteld. Bovendien ben ik uitgeleend, maar ze laten niets van zich horen. Bij Ajax zijn ze mij al vergeten.'

Mikautadze en Akpom

Het verhaal van Mikautadze doet sterk denken aan wat Chuba Akpom in november al zei. Tegen de NOS verklapte de spits dat hij zich de eerste paar maanden bij Ajax niet erg thuis voelde en in zijn eentje in een hotel verbleef.
Waar Akpom bij Ajax nu redelijk veel scoort heeft Mikautadze het net in Frankrijk al vaak laten bollen. In twaalf wedstrijden na de winterstop scoorde hij al zeven keer en gaf twee assists. Metz heeft een optie tot koop van tussen de tien en vijftien miljoen euro. De Georgische spits ligt nog tot 2028 vast bij Ajax.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties