'Manchester United bereidt bod van 125 miljoen voor op toptalent'

Sportnieuws
donderdag, 16 maart 2023 om 18:46
bellingham
Manchester United wil zich aankomende zomer versterken met Jude Bellingham, zo meldt de Engelse krant The Telegraph. De topclub zou een bedrag van minimaal 125 miljoen euro reserveren om het toptalent van Borussia Dortmund over te nemen. Er zijn meer kapers op de kust voor de middenvelder, want Real Madrid, Manchester City, Liverpool en Chelsea zouden ook azen op zijn diensten.
De penningmeester van Borussia Dortmund zal zich alvast in zijn handen wrijven. De interesse van United zou zeer concreet zijn en daarnaast staat Bellingham ook hoog op het verlanglijstje van Real Madrid en Manchester City. Liverpool en Chelsea zijn ook in de race voor de middenvelder, maar zij haken waarschijnlijk af als ze zich niet kwalificeren voor de Champions League.
Erik ten Hag beschouwt Bellingham als een talent van de buitencategorie en ziet in hem zelfs de toekomstig aanvoerder van The Red Devils. Manchester United was in 2020 al dicht bij het contracteren van Bellingham. Hij was toen nog speler van Birmingham City en verkoos een overstap naar de Bundesliga boven een dienstverband in Manchester. Destijds verkaste hij voor een bedrag van 25 miljoen euro naar Borussia Dortmund, dat nu dus het vijfvoudige voor hem kan krijgen.
Bellingham heeft nog een contract tot 2025. Tot nu toe speelde de pas 19-jarige middenvelder al 123 wedstrijden voor Borussia Dortmund, waarin hij goed was voor 20 doelpunten en 24 assists. Ook kwam hij al tot 22 interlands voor Engeland en was hij op het WK 2022 in elke wedstrijd basisspeler. Het is nog onbekend waar Bellingham zichzelf ziet spelen, zijn club heeft in ieder geval al uitgesproken dat ze hem het liefst nog een jaar in Duitsland zouden houden.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties