Magnussen weet zeker wie crash veroorzaakte: 'Kwam niet uit het niets tevoorschijn'

Sportnieuws
maandag, 27 mei 2024 om 9:00
magnussen
Kevin Magnussen deelt wat er volgens hem nu precies gebeurde tijdens zijn aanvaring met Sergio Pérez. De twee coureurs kwamen elkaar al snel na de start van de race in Monaco tegen, en zowel Pérez als Magnussen haalden daardoor het einde van de eerste ronde niet. De Haas-coureur lijkt de schuld van de botsing vooral bij de Red Bull-coureur te leggen.
De Grand Prix van Monaco begon chaotisch, waarbij de crashes van Pérez en de twee Haas-coureurs een hoofdrol speelden. Pérez en Magnussen raakten elkaar al vrij snel na de start, waardoor de Mexicaan tegen de Deen aan spinde, en vervolgens tussen de vangrail en de Haas-bolide terechtkwam. De auto's van zowel Pérez als Magnussen konden na de crash gelijk afgeschreven worden, en de race in het Prinsdom was klaar voor beide mannen. Magnussen deelt wat er volgens hem nu precies gebeurde tijdens zijn aanvaring met de Red Bull-coureur.
'Vanuit mijn gezichtspunt reed ik al met een groot deel van mijn voorkant (van Haas-bolide, red.) naast de achterkant van Pérez. Toen hij de muur in ging, werd ik de muur in geduwd en maakte ik contact met hem', vertelt Magnussen tegen Sky Sports wat er volgens hem precies gebeurde tijdens de openingsronde. Volgens de coureur kon hij nergens anders heen, en was de botsing onvermijdelijk. 'Ik vertrouwde erop dat hij ruimte voor me zou laten, omdat ik daar zat. Het was geen bocht die je inreed, het was gewoon een kleine bocht op het rechte stuk.' 
De Deense coureur zag de crash totaal niet aankomen, omdat hij dacht dat Pérez wel de ruimte voor hem zou laten. Volgens Magnussen was het onmogelijk dat de Mexicaan niet wist waar hij reed. 'Toen ik daar aan de binnenkant zat, kwam mijn voorwiel naast zijn achterwiel en hij ging gewoon de muur in. Ik had verwacht dat hij genoeg ruimte voor een andere auto zou laten, omdat ik daar was. Ik kwam niet uit het niets tevoorschijn. Hij ging rechtdoor de muur in.' Magnussen baalt er niet alleen van dat zijn eigen race klaar was na het contact met Pérez, maar ook van de grote kostenpost die de schade voor zijn team oplevert. 'Het is jammer, veel kosten voor het team en veel werk voor de jongens. Een gemiste kans vandaag natuurlijk.'

Magnussen moet oppassen

Het is niet het eerste incident waarbij Magnussen is betrokken dit seizoen, de Haas-coureur verdedigde bijvoorbeeld hard tegen Lewis Hamilton tijdens de sprintrace in Miami, en de Deen staat daardoor al op tien strafpunten. Als Magnussen nog twee strafpunten erbij krijgt, moet de coureur een race overslaan. Magnussen hoopt daardoor incidenten zoals die met Pérez tijdens de komende races te vermijden. 'Ik sta op tien punten, het is natuurlijk iets waar ik rekening mee moet houden', aldus de Deen.
© F1 Maximaal

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties