'Maak Rafael van der Vaart technisch directeur van Ajax'

Sportnieuws
donderdag, 21 september 2023 om 13:16
copyright proshots 12883905
Frits Barend was woensdagavond te gast bij Op1 om te spreken over de huidige turbulentie bij Ajax. De journalist heeft een duidelijke oplossing voor alle problemen: Meer oud-spelers zouden een stem moeten hebben in het beleid. Daarbij ziet hij een opvallende rol weggelegd voor Rafael van der Vaart.
Sven Mislintat, de huidige directeur voetbalzaken van Ajax, staat volop in de schijnwerpers. Deze zomer trok de Duitser de geldknip en betaalde meer dan honderd miljoen euro voor twaalf spelers. Deze spelers waren veelal onbekend bij de supporters en kwamen bijna allemaal uit het buitenland. Ook gaan er geruchten dat Mislintat overweegt trainer Maurice Steijn, die hij zelf heeft aangesteld, te ontslaan. Er zijn bovendien speculaties over Borna Sosa's transfer van VfB Stuttgart naar Ajax. Mislintat zou daarin mogelijk een ander belang hebben gehad, daar die transfer via een zakenrelatie tot stand zou zijn gebracht.
Barend gelooft dat veel problemen voorkomen hadden kunnen worden door ex-spelers te betrekken bij besluitvorming. 'We hadden bijvoorbeeld een Frank Rijkaard en een John van 't Schip. Misschien willen ze geen trainers meer zijn, maar je kunt ze wel vragen: 'We zijn geïnteresseerd in een speler van Dortmund of Stuttgart, kun jij eens kijken?' Barend ziet ook een mogelijke functie voor Rafael van der Vaart. 'Hem kun je misschien technisch directeur maken', zegt hij. 'Hij hoeft geen administratief werk te doen, maar hij heeft verstand van voetbal.'
Willem Vissers van de Volkskrant is het niet met Barend eens. 'Er wordt altijd gedaan als er bij Ajax enkel mensen kunnen werken die een verleden bij de club hebben. Kijk naar Feyenoord met directeur Dennis te Kloese en trainer Arne Slot. Zij hadden nooit wat met Feyenoord te maken gehad, maar zijn vakmensen. Het draait om professionaliteit en niet dat je mensen hebt die ooit voor Ajax hebben gespeeld of er post hebben bezorgd', stelt Vissers.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties