Lionel Messi laat wederom klasse zien met prachtige doelpunten voor Argentinië

woensdag, 18 oktober 2023 om 11:57
messi
Op dinsdagnacht heeft Argentinië een 0-2 overwinning weten te boeken op Peru in Lima. Lionel Messi was weer eens verantwoordelijk voor beide doelpunten van la Albiceleste. Met deze twee treffers heeft Messi zijn totale aantal interlanddoelpunten voor Argentinië op 106 gebracht in 178 wedstrijden.
Bij het Peruviaanse team ontbrak de linksback van Feyenoord, Marcos López, in de selectie van bondscoach Juan Reynoso. Renato Tapia, die tussen 2016 en 2020 bij de Nederlandse landskampioen speelde, mocht in de rust invallen. Voormalig middenvelder van FC Emmen, Sergio Peña, was 23 minuten op het veld te zien. In de basisopstelling van bondscoach Lionel Scaloni vinden we onder andere Messi en voormalig Ajax-speler Nicolás Tagliafico. Lucas Ocampos, eerder bij Ajax, nam plaats op de bank en bleef gedurende de gehele wedstrijd als wisselspeler.
In de eerste helft opende Messi de score voor Argentinië na een snelle aanval via Enzo Fernández en Nicolás González. De linkspoot schoot de bal op prachtige wijze hoog in het doel, buiten bereik van doelman Pedro Gallese, waardoor de stand op 0-1 kwam.
Tien minuten later tekende alweer Messi voor zijn tweede doelpunt van de avond. Na langdurig balbezit voor Argentinië ontving hij de bal van Fernández, aarzelde niet en scoorde met een schot in de korte hoek, waarmee de voorsprong werd vergroot.
Dankzij de overwinning op Peru en de nederlaag van Brazilië tegen Uruguay (2-0) staat Argentinië comfortabel bovenaan in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie. Met twaalf punten uit vier wedstrijden leidt het team van Scaloni de ranglijst, gevolgd door Uruguay en Brazilië, die tot nu toe slechts zeven punten hebben behaald.

Neymar ongelukkig met Brazilië

Brazilië heeft opnieuw tegenvallende resultaten geboekt tijdens de Zuid-Amerikaanse kwalificatie voor het WK. In Montevideo verloor het team onder leiding van bondscoach Fernando Diniz met 2-0 van Uruguay. Liverpool-speler Darwin Núnez opende de score en gaf een assist. Neymar moest het veld al in de eerste helft geblesseerd verlaten met een op het oog zware blessure. Dit leidde direct tot veel emotie bij de Braziliaanse sterspeler.
Uruguay toonde zich andermaal als een serieuze kandidaat voor de strijd om het WK van 2026. Onder leiding van bondscoach Marcelo Bielsa speelden diverse getalenteerde spelers uit de topcompetities in Europa in het nationale elftal. In de basisopstelling stonden onder andere Ronald Araújo (FC Barcelona), Federico Valverde (Real Madrid), Manuel Ugarte (Paris Saint-Germain) en Núnez (Liverpool).