Kwartfinales Champions League | Relatief gunstige loting voor Benfica, Bayern tegen Manchester City

Kwartfinales Champions League | Relatief gunstige loting voor Benfica, Bayern tegen Manchester City

De loting voor de kwartfinale van de Champions League heeft enkele verrassende wedstrijden opgeleverd. In het Zwitserse Nyon werden onder meer Bayern München en Manchester City aan elkaar gekoppeld, zij zijn voor de bookmakers de twee topfavorieten om het toernooi te winnen. Verder krijgt Nederland slecht nieuws als het gaat om de coëfficientenlijst, omdat Benfica met Internationale op papier een van de zwakst overgebleven ploegen treft. De heenwedstrijden worden op 11 en 12 april gespeeld, de returns vinden een week later plaats.

Het absolute topaffiche in de kwartfinale is de wedstrijd tussen Bayern München en Manchester City. Bayern versloeg in de vorige ronde het steenrijke Paris Saint-Germain al met 0-1, 2-0, terwijl Manchester City thuis Leipzig vermorzelde met maar liefst 7-0. De wedstrijd in Duitsland eindigde voor de ploeg van Pep Guardiola in 1-1.

De winnaar van dat spektakelstuk neemt het mogelijk op tegen de winnaar van vorig jaar, Real Madrid. De Spanjaarden moeten aantreden tegen Chelsea, dat een 1-0 nederlaag tegen Borussia Dortmund met wat hulp van de scheidsrechter wegpoetste. Chelsea zal met angst en beven aantreden tegen Real Madrid, aangezien zij in de vorige ronde hun competitiegenoot Liverpool met 2-5 en 1-0 versloegen.

Napoli heeft op papier wellicht het gunstigst geloot. De koploper van de Serie A vermorzelde Eintracht Frankfurt tweemaal in de vorige ronde en neemt het nu op tegen competitiegenoot AC Milan. Vanaf de kwartfinales konden clubs uit hetzelfde land tegen elkaar uitkomen.

De eventuele winnaar van dit Italiaanse tweeluik zal heel blij zijn met de mogelijke opponent in de halve finale. Benfica en Internazionale maken uit wie het tegen Napoli of AC Milan opneemt. Daarmee krijgen al deze ploegen pas een Europese topclub in de mogelijke finale voor hun kiezen. Vooral Benfica zal blij zijn met de loting. Portugal staat behoorlijk achter op Nederland op de coëfficientenlijst en Internazionale is op papier een stuk beter te doen dan een Bayern München, Real Madrid of Manchester City.

Volledige loting kwartfinale Champions League

Real Madrid - Chelsea (1)

Benfica - Internationale (2)

Manchester City - Bayern München (3)

AC Milan - Napoli (4)

In de halve finales spelen de winnaar van wedstrijd 1 tegen de winnaar van wedstrijd 3, en de winnaar van wedstrijd 2 moeten aantreden tegen de winnaar van wedstrijd 4.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.