KNVB-bestuurders op de korrel genomen: 'Hij bewaarde plukjes schaamhaar in een enveloppe'

Sportnieuws
zaterdag, 27 april 2024 om 17:56
knvb logo nederlands elftal
Jorien van den Herik heeft zijn kandidatuur voor het voorzitterschap van de KNVB ingetrokken. De oud-voorzitter van Feyenoord is tot de conclusie gekomen dat de functie te veel werk omvat en hij dit niet kan combineren met zijn zakelijke verplichtingen in Amerika. In het programma Vandaag Inside nemen de tafelgasten enkele bestuurders uit het verleden flink op de korrel en is men van mening dat het hen vaak te doen is voor de luxe extra'tjes die verbonden zijn aan de functie.
Valentijn Driessen gaat in op de terugtrekking van Van den Herik. 'De KNVB zegt dat je het kan doen in twee dagen en Jorien zegt je hebt er vijf, maar eigenlijk zeven dagen voor nodig. Hij heeft ook nog allerlei andere bedrijven en verantwoordelijkheden. Dus hij zegt ik kan het gewoon niet regelen', legt Driessen de situatie van Van den Herik uit.
De opmerking die daarna volgt van Driessen triggert René van der Gijp en Johan Derksen en zorgt voor enkele hilarische anekdotes. 'Tussen de regels door geeft hij (Van den Herik, red.) een aantal mensen een draai om de oren. Onder andere de KNVB, dat er absoluut geen transparantie is in die hele verkiezing rondom het bondsvoorzitterschap en dat er nog steeds heel veel mensen voor de tribunekaarten zitten', gaat Driessen verder. En nou net die laatste opmerking zorgt voor input bij de overige tafelgasten.

Derksen wist niet wat hij meemaakte

Derksen kan het niet laten enkele verhalen uit het verleden op te rakelen. 'Als je lang met die mensen optrekt, ik heb een jaar of dertig met ze opgetrokken, dan leer je ook al die vrouwen kennen. Die zijn er altijd bij. Ze zijn niet onaardig, maar dan denk ik wat heb je hier te zoeken trut', begint Dersken die onderbroken wordt door Van der Gijp. 'Gingen die vrouwen ook mee naar vrienschappelijke wedstrijden?', vraagt Gijp zich af. 'Altijd! Met de reisjes gaan ze altijd mee, ze zitten in een duur hotel, eten, nog een excursie ergens naar toe, dan het wedstrijdje wat ze vervelend vinden. Maar ze zitten lekker droog en warm', vult Derksen aan.
Van der Gijp herinnert zich een moment waarop hij een bestuurder tegenkwam. 'Ik kwam er af en toe nog wel eens één tegen in een seksclub. Die van Groningen, Renze de Vries', weet Gijp zich nog voor de geest te halen. De Vries, oud-voorzitter van FC Groningen, staat er bij Derksen niet heel goed op. 'Het naarste, en daar griezelden wij van...Renze de Vries was gek op dat soort horecagelegenheden. Ik heb nog nooit zoiets geks meegemaakt. Hij had een enveloppe en als hij dan bij zo'n mevrouwtje was geweest dan wilde hij een plukje schaamhaar knippen. Dat deed hij dan in de enveloppe', begint Derksen de anekdote over De Vries.
Bij het bewaren van het schaamhaar in een enveloppe bleef het niet. 'Ik weet nog wel dat hij in de bestuurskamer zat. Ik zat erbij en ook Jan Huijbregts, dat was vroeger een man van de KNVB. En toen liet hij (De Vries, red.) dat zien aan ons en vroeg of we er even aan wilden ruiken. Ik vond dat zo ziek', lacht Derksen. 

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties