Keiharde kritiek aan adres teamgenoot Verstappen: 'Zijn allemaal excuses'

Sportnieuws
zaterdag, 25 mei 2024 om 21:28
copyright proshots 22366194
Robert Doornbos heeft weinig begrip voor de excuses die Sergio Pérez had voor zijn zwakke kwalificatie in Monaco. De Mexicaan, die veelal een specialist op stratencircuits wordt genoemd, haalde in de straten van Monte Carlo het tweede kwalificatiedeel niet, en was in Q1 zelfs langzamer dan Logan Sargeant.
Pérez had tijdens het hele kwalificatiedeel lastig, en bivakkeerde constant in de gevarenzone. Dat betekende dat hij in de slotminuten moest verbeteren, en dat lukte dus niet. Hij hield alleen de auto's van Stake achter zich, die dit weekend zo slecht presteren dat Will Buxton zich afvroeg waarom Stake dit weekend twee Formule 2-auto's mee had genomen. 'Hij ligt eruit in Q1. Dat is pijnlijk', zegt de voormalige Formule 1-coureur bij de nabeschouwing van Ziggo Sport.

Aan excuses geen gebrek

In 2022 won Pérez nog in Monaco, na een dubieuze crash in de kwalificatie, maar in 2023 ging het al in de eerste bocht van zijn eerste Q1-ronde helemaal mis. 'Dit is het tweede jaar op rij. Vorig jaar crashte hij, en lag hij er ook uit, en nu verpest hij het', oordeelt Doornbos. 'Hij slaat ook op het stuur. De monteurs, de engineers, iedereen weet het', aldus Doornbos. 'Je rijdt in een van de beste auto's, en daarmee moet je in principe in de top zes staan. Het is een grap, maar het is echt gebeurd. Het is gewoon heel pijnlijk.'
'Hij verpest niet alleen zijn laatste ronde, hij verpest eigenlijk heel Q1', weet Doornbos te melden over het feit dat Pérez voor zijn slotronde al in de problemen zat. 'In die laatste ronde van Pérez had hij geen verkeer. Hij heeft gewoon gepusht, en hij klaagde over de loszittende reclame aan de vangrails, maar dat zijn allemaal excuusjes. Daarmee sta je gewoon achttiende, dat is pijnlijk', herhaalt de analist.

Tsunoda sterker dan Ricciardo

Bij Visa Cash App RB kon Daniel Ricciardo ook niet op complimenten rekenen. 'Yuki Tsunoda doet het heel goed door in de top tien te komen. Daniel Ricciardo zit er gewoon drie tienden achter. Hij heeft hier gewonnen! Het is een achtvoudig Grand Prix-winnaar, en het is nu 7-1 in de kwalificatie voor Tsunoda. Met drie tienden kwam je vorig jaar nog weg, maar het veld is zoveel dichter bij elkaar gekomen.'
F1 Maximaal ©
Pak 50x of 100x je inzet als Verstappen de Grand Prix van Monaco wint! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties