Kan Nadal na Indian Wells-afzegging straks wel een laatste keer huishouden op gravel?

Sportnieuws
dinsdag, 12 maart 2024 om 17:30
nadal
Eventjes leek het er zo mooi uit te zien: na een jaar gekwakkel met hardnekkig blessureleed stond Rafael Nadal (37) begin januari weer als vanouds op de wedstrijdbaan. Tot het in aanloop naar de Australian Open wéér misging, en de Spanjaard onlangs ook moest afzeggen voor het hardcourttoernooi van Indian Wells. Betekent dat inmiddels ook dat Nadals laatste kans op een succesvol gravelseizoen in gevaar komt? De directeur van het ATP-toernooi van Monte Carlo (7-14 april) hoopt er nog altijd het beste van: 'We hebben een paar dozen met ballen naar Mallorca gestuurd'.
In het voorjaar van 2023 zag de route richting het gravelseizoen er even rooskleurig uit voor Nadal. Oók toen kon de specialist zich niet meten op de Indian Wells, maar had hij de hoop om op het toernooi van Monte Carlo terug te keren op wedstrijdniveau. Later bleek dat de Spanjaard toch niet fit genoeg was.

Herhaalt de geschiedenis zich?

Gaat de geschiedenis zich anno 2024 herhalen? 'ik kan niet tegen mezelf en de duizenden fans liegen', schreef 'Rafa' online toen hij zich met pijn in het hart afmeldde voor het toernooi in de Verenigde Staten. Over ruim drie weken start in Frankrijk het toernooi dat algemeen bekend staat als een belangrijke graadmeter richting Roland Garros.

'Zijn beste tennis'

Toch is er hoop, meent David Massey, die sinds 2022 directeur is van het evenement. 'Ik zag hem laatst trainen en hij ging tekeer als een beest', koestert Massey vertrouwen. De toernooidirecteur zegt dat de organisatie met liefde een aantal setjes ballen naar Mallorca (Nadals thuishaven, red.) heeft gestuurd om het tennisicoon alvast te laten wennen. De komende weken zal de tenniswereld (met Massey voorop) verwoed blijven hopen op goed nieuws, en dat is niet zonder reden: 'Nadal heeft het vermogen om bij ons zijn beste tennis te spelen'.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties