'Juventus houdt Zirkzee-ploeggenoot met bizar hoog doorverkooppercentage in de gaten'

Sportnieuws
vrijdag, 23 februari 2024 om 17:01
calafiori
Juventus houdt de verrichtingen van Riccardo Calafiori in de gaten, zo meldt de Italiaanse transferspecialist Nicolò Schira op X. De 21-jarige Italiaanse centrale verdediger is een vaste waarde in het team van Bologna, waar hij nog tot 2027 onder contract staat.
Schira meldt het volgende: 'Juventus houdt Bologna's centrale verdediger Riccardo Calafiori in de gaten. FC Basel heeft een aandeel van 40% in zijn verkoop.' AS Roma verkocht Calafiori in 2022 voor 2,6 miljoen euro, waarna Bologna hem na een goed seizoen in Zwitserland voor slechts 4,0 miljoen oppikte. Daarbij heeft Basel dus een doorverkooppercentage van maar liefst 40% bedongen.
De jeugdinternational speelde al 25 wedstrijden dit seizoen voor Bologna. In 19 daarvan begon hij in de basis. Volgens Transfermarkt.nl is zijn marktwaarde inmiddels gestegen naar 13 miljoen euro, waardoor Basel bij een verkoop via het doorverkooppercentage de totale transfersom ruim verdubbeld ziet worden. Calafiori is niet de enige gewilde speler van Bologna, daar ook Joshua Zirkzee nadrukkelijk in de belangstelling van verscheidene clubs staat. De huidige nummer vijf van de Serie A heeft een selectie die meer waard is dan die van Ajax.

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties