Italiaanse en Engelse topclubs melden zich voor Ajacied Brobbey

Italiaanse en Engelse topclubs melden zich voor Ajacied Brobbey

Na een matig seizoen van Ajax en weinig uitblinkende spelers zou je verwachten dat er niet veel spelers van de Amsterdamse club op de radar zijn gekomen bij de Europese topclubs. Maar niets is minder waar. Edson Alvarez, Jurriën Timber en Mohammed Kudus lijken te gaan vertrekken en ook voor spits Brian Brobbey is er veel interesse.

'Ik heb groot nieuws over Brian Brobbey', begint Ajax-watcher Mike Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. 'Want iedereen gaat er bij Ajax vanuit dat Alvarez, Kudus en Timber vertrekken, en dat zijn ook de spelers die heel goed in de markt liggen. Maar ook voor Brian Brobbey is er heel veel belangstelling. Er zijn inmiddels Italiaanse én Engelse topclubs die hebben geïnformeerd, alleen Brian Brobbey is gelukkig zo verstandig – samen met z’n management – om te zeggen dat het veel beter is om bij Ajax te blijven', aldus de verslaggever.

Volgens Verweij realiseert Brobbey zich dat hij nog jong is en geen geweldig seizoen achter de rug heeft. 'Hij is 21, heeft dit seizoen 32 wedstrijden gespeeld met daarin dertien goals en drie assists. Elke honderd minuten bij een doelpunt betrokken. Maar dit was natuurlijk niet het seizoen van Brian Brobbey. Hij miste ook veel kansen in de slotfase van het seizoen, maar hij is gelukkig wel realistisch dat het voor hem heel veel verstandiger is om in Amsterdam te blijven', zegt Verweij.

Valentijn Driessen, die ook te horen is in de podcast, vraagt zich vervolgens af of Brobbey voor Manchester United niet wellicht een uitzondering maakt. 'Als Ten Hag op de stoep staat voor Manchester United, wil ik het nog wel zien', aldus Driessen. Presentator Pim Sedee betwijfelt of dat realistisch is, maar Verweij weet dat veel topclubs op dit moment potentie zien in Brobbey, die vorig jaar zomer voor ruim zestien miljoen euro door Ajax werd teruggekocht van RB Leipzig. 'Heel veel clubs zien toch heel veel potentie in hem en dat is ook wel terecht denk ik' besluit Verweij.

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Meer tips ontvangen? Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram of Telegram.
Lees meer over:
Sportnieuws Ajax

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties