Immobile goudhaantje bij Lazio, Shakhtar Donetsk te sterk voor Van Bommel

Sportnieuws
dinsdag, 28 november 2023 om 20:50
copyright proshots 23321991
Lazio Roma heeft de thuiswedstrijd tegen Celtic gewonnen. De ploeg van Maurizio Sarri leek lange tijd niet verder te komen dan een gelijkspel, maar won desondanks door twee late goals van Ciro Immobile. Daardoor gaat Lazio aan kop in Groep E met tien punten. Feyenoord is door het resultaat zeker van overwintering in de Europa League. In Groep H won Mario Pusic met zijn Shakhtar Donetsk van het Antwerp FC van Mark van Bommel.
Lazio maakte weinig indruk in de thuiswedstrijd tegen Celtic. Voor de rust kregen ze wel wat doelpogingen, maar het leverde geen grote kansen op. Na rust waren er kansen voor beide teams om de openingstreffer te maken, maar dat bleef lange tijd op zich wachten. In Rotterdam nam ondertussen de hoop op puntenverlies toe. Mocht Lazio punten morsen tegen de Schotten, dan zou Feyenoord uitstekende papieren hebben om zich te kwalificeren voor de achtste finales. Zo ver kwam het helaas niet voor de Rotterdammers. Immobile scoorde na een afgeslagen schot de bevrijdende 1-0. Enkele minuten later maakte de Italiaan een einde aan alle twijfel en scoorde zijn tweede treffer van de avond.
Lazio heeft door de overwinning tien punten uit vijf wedstrijden. Atlético Madrid heeft er acht en Feyenoord heeft er momenteel zes. Beide teams spelen om 21.00 uur nog tegen elkaar. Als Feyenoord verliest, eindigt het sowieso als derde in de groep. Bij winst zou Feyenoord overwintering in eigen hand houden; mocht het gelijk worden tegen Atlético, dan moet Feyenoord op de slotdag winnen van Celtic én moet Lazio winnen op bezoek bij Atlético.

Pusic verslaat Van Bommel

Ook Mario Pusic houdt volop uitzicht op het bereiken van de knock-outfase van de Champions League. Na de knappe zege op FC Barcelona werd er dinsdagavond in Hamburg ook gewonnen van het nog puntloze Antwerp FC van Van Bommel, dat met nul uit vijf en een doelsaldo van -12 de slechtste deelnemer in het miljardenbal ooit dreigt te worden.
Mykola Matvienko maakte na twaalf minuten het enige doelpunt van de avond namens de Oekraïners. Door de zege op Owen Wijndal, Gyrano Kerk en Vincent Janssen (allen in de basis) heeft Pusic het met Shakhtar in eigen hand om de volgende ronde te halen van het kampioenenbal.