HSV viert promotie naar Bundesliga, maar iets te vroeg: Concurrent scoort twee keer in blessuretijd

maandag, 29 mei 2023 om 10:30
copyright proshots 21138633
Bizarre taferelen zondag in de Duitse Tweede Bundesliga. Hamburger SV leek onderweg te zijn naar de Bundesliga en vierde het feest al uitbundig met de fans, maar het hield geen rekening met de tien minuten blessuretijd in de wedstrijd van concurrent Heidenheim....
HSV vierde na een zege op SV Sandhausen al feest met de meegereisde supporters, omdat 1. FC Heidenheim met 2-1 achter stond tegen SSV Jahn Regensburg. Met die stand zou HSV een van de twee promotieplekken in de Tweede Bundesliga behalen. Diep in de blessuretijd stuntte Heidenheim door twee keer te scoren, waardoor HSV directe promotie alsnog aan zich voorbij zag gaan.
Heidenheim voetbalt komend seizoen in de Bundesliga. De club knokte zich naar een uitzege op Jahn Regensburg (2-3). Prince-Osei Owusu schoot Regensburg met twee treffers op voorsprong. Vervolgens werkte Benedikt Saller de bal in het eigen doel voor de thuisploeg (2-1). Dat was voor Heidenheim nog niet genoeg voor promotie, maar in blessuretijd scoorden Jan-Niklas Beste (93e minuut) en Tim Kleindienst (99e minuut) alsnog voor de bezoekers.
Heidenheim werd kampioen met evenveel punten als Darmstadt, dat vorige week al promotie veiligstelde. HSV is als derde geëindigd, maar kan nog promoveren. De club strijdt de komende week in twee duels met VfB Stuttgart om een plek in het nieuwe seizoen van de Bundesliga. Stuttgart is als zestiende geëindigd in de Bundesliga.
Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+