Hoe laat kun je vrijdag naar de kwalificatie van de GP Saoedi-Arabië kijken?

Sportnieuws
vrijdag, 08 maart 2024 om 10:40
copyright proshots 24377287
Dit weekend staat voor de vierde keer de Grand Prix van Saoedi-Arabië op het programma. Voor Max Verstappen is dit een van de circuits waar hij nog nooit vanaf poleposition mocht beginnen. Sterker nog, de Nederlander stond bij de start zelfs nog nooit op de eerste startrij. Dit weekend biedt zich een nieuwe kans aan.
Voor de coureurs staat op vrijdag eerst de derde en laatste vrije training op het programma. Deze zal om 14:30 uur Nederlandse tijd van start gaan, waarbij de teams zich doorgaans richten op snelle ronden met de zachte banden. De omstandigheden zullen echt niet heel representatief zijn voor de kwalificatie. Deze begint namelijk pas om 18:00 uur Nederlandse tijd. Lokaal betekent dit 20:00 uur, en dus vindt deze sessie plaats onder het kunstlicht, op asfalt dat een stuk koeler zal zijn dan tijdens de laatste training.

Alles volgens plan?

Mocht alles volgens plan verlopen, dan zal rond 19:00 uur Nederlandse tijd duidelijk worden wie vanaf poleposition mag beginnen op zaterdag, de dag voor de start van de ramadan. De kwalificatie in Saoedi-Arabië biedt altijd grote kans op een rode vlag, en dus is er een kans dat de ontknoping van de kwalificatie enigszins wordt uitgesteld. In de afgelopen jaren werd er regelmatig met de rode vlag gezwaaid in Jeddah.
In 2021 was Verstappen bezig aan een waanzinnige kwalificatieronde, tijdens de laatste raceweekenden van een spannend seizoen, maar crashte de Nederlander bij het opkomen van het rechte stuk, waardoor hij als derde moest beginnen aan de race. Een aantal maanden later keerde het Formule 1-circus terug en bleef Verstappen op P4 steken, terwijl Sergio Pérez poleposition pakte. Een dag later won Verstappen overigens wel. In 2023 had Verstappen in Q2 technische problemen, en moest hij als vijftiende aan de race beginnen, om uiteindelijk achter Pérez als tweede te eindigen.

Leclerc in 'kwali-vorm'

Naast Verstappen en Pérez zal ook Charles Leclerc hopen op de eerste startplek. Ferrari doet het beter in de kwalificaties dan in de races, en in Bahrein liep de Monegask poleposition al mis. Ditmaal zal de Ferrari-coureur proberen om wel toe te slaan. Andere kanshebbers zijn George Russell, die competitief was op de openingsdag, en eventuele verrassing Fernando Alonso, die in de tweede vrije training de snelste tijd neerzette.

Overzicht tijden GP Saoedi-Arabië

SessieDagTijd
Eerste vrije trainingDonderdag14:30u - 15:30u
Tweede vrije trainingDonderdag18:00u - 19:00u
Derde vrije trainingVrijdag14:30u - 15:30u
KwalificatieVrijdag18:00u - 19:00u
RaceZaterdag18:00u - 20:00u

Pakt Red Bull de dertigste één-twee?

© F1Maximaal

Indeleiderstrui.nl

Net binnen

Populair nieuws

F1Maximaal.nl

Laatste reacties